Fotball

Sandnes Ulf vil ha Falch

<p>Og Thomas Våland kan erstatte Mobi Okoli.</p>

ØNSKET I SANDNES: Vikings Aslak Falch.
  • Bernhard Veland

Sandnes Ulf-keeper Bo Andersen har vært en sterk bidragsyter til at laget ligger så høyt som på en 4. plass i 1. divisjon.

Kontrakten hans går ut etter sesongen, men om han selv vil, er det stor sannsynlighet for at han blir med videre.

Imidlertid ønsker Sandnes Ulf å sikre seg Viking-keeper Aslak Falch, med tanke på framtiden.

— Vi har forhørt oss om Aslak Falch, men vi har egentlig fått beskjed om at Viking vil ha han med videre, sier daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal til Aftenbladet.

— Bo Andersen presterer veldig godt, men det er viktig å ha dekning på keeperplass, sier Espedal.

  • Vi følger Sandnes Ulf: Siste nytt om klubben her

19-årige Falch har én eliteseriekamp for Viking. Har er for tiden tredjekeeper i klubben, bak Rune Almenning Jarstein og Arild Østbø.

- Han innehar de kvalitetene en keeper skal ha. Han har spilt på aldersbestemte landslag og presterte bra i Vidar. Han er ung og kan vi velge, vil vi ha lokale spillere , sier Espedal.

Denne uken skal Brodd-spiller Thomas Våland trene med Sandnes Ulf.

— Han blir med oss fra torsdag. Han gjorde en god sesong i Randaberg i 2. divisjon i fjor og viste at han har noe for seg. Han kan bekle flere posisjoner på midtbane og i forsvar, og kan være med på å bidra utover en lang høst, sier Espedal.

Erstatter Okoli?

Våland kan fort bli en erstatter for Mobi Okoli. Den nigerianske midtbanespilleren sliter med lite spilletid, og kan være på vei til Strømmen.

- Det er ikke noen konkrete forhandlinger med Strømmen, men begge lags trenere har vært i dialog, sier Espedal.

Okolis problem er at han er avhengig av å spille et visst antall kamper for å få fornyet oppholdstillatelse i landet. I utgangspunktet må han ha spilt 50 prosent av Sandnes Ulfs kamper. Til nå i år har han vært på banen i 10 av Sandnes Ulfs 15 seriekamper.

— Okoli er en del av troppen, og er viktig for oss. Men Andreas Westlye har hatt en god sesong, og derfor har det blitt lite spilletid på Okoli.. Her må vi ta et menneskelig hensyn. Han har et stort potensial, men trenger som sagt å spille kamper, sier Espedal.

Les mer om

  1. Fotball 1. div