Fotball

RBK-kapteinen refser kypriotene: - De oppfører seg ikke

Mike Jensen var fryktelig langt nede etter tapet for Apoel.

LANGT NEDE: RBK-kaptein Mike Jensen var svært skuffet etter tapet mot Apoel. Det var også trenerduoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. Foto: Morten Antonsen

 • Adrian A. Aagesen

NIKOSIA: — De oppfører seg ikke ordentlig, synes jeg. De beskylder oss for å dra ut tiden, men det vil jeg også mene de gjorde på Lerkendal. Men når treneren slår vekk ballen, og de begynner å spille flere baller inn på banen. Det er ikke i orden, sier Mike Jensen om Apoel-leiren etter tremålstapet i Nikosia.

- Usportslig?

— Ja, selvfølgelig. Megausportslig. Man skal oppføre seg ordentlig, sier dansken.

Les også

Bare tårer i belønning for en heroisk forsvarskamp

Les også

Slik forklarer Svensson sekundene før Apoel-scoringen

Jensens største skuffelse

Temperaturen var høy, både i luften og på banen. Og Jensen var en av dem som veivet heftig med armene – frustrert over Apoel-spillernes oppførsel da han så mesterligaspillet glippe på overtid.

Og etterpå innrømmer han at tapet er det tyngste han har vært med på.

— Ja, det tror jeg. Å være så tett på, måten det skjer på, måten de oppfører seg på. Det er klart man blir enda mer provosert av det. Man får en enda mer irritert følelse etterpå. Det er et dommerteam som ikke klarer å kontrollere det til slutt. Det må vi bare erkjenne. De hadde ikke kontroll over situasjonen, sier Jensen.

Rosenborg hadde grei kontroll og styrte mot avansement til mesterligaplayoffen. Mot sikret gruppespill i Europa. Mot flomlyskvelder. Helt til drømmen brast så det sang etter i løpet av åtte overtidsminutter i Nikosia.

— Det er utrolig at det ikke tipper vår vei. Man kan lett føle seg urettferdig behandlet, men i bunn og grunn skal vi selvsagt få et bedre resultat med fra Lerkendal, sier Jensen.

Les også

Kåre Ingebrigtsen: - Det verste tapet jeg har vært med på

Les også

Slik spilte Rosenborg i nedturen på Kypros

— Det beste laget vinner

Han ergrer seg over at Anders Konradsen store sjanse midtveis i den andre omgangen ikke endte med scoring. Da ville verden fort sett svært annerledes ut ved kampslutt. I stedet fikk Rosenborg-spillerne altså en real nesestyver.

På NRKs spørsmål om Jensen føler at Rosenborg ble urettferdig behandlet, svarer dansken benektende.

— Det er ikke noe som er urettferdig i fotball. Det beste laget vinner. Men over to kamper er det veldig jevnt, synes jeg. Vi er klart bedre enn dem hjemme, og skulle hatt et bedre resultat derfra.

Men selv om Rosenborgs midtbaneterrier tar tapet for Apoel tungt er han slett ikke sikker på at det kommer til å sitte i veldig lenge.

— Man glemmer hurtig i fotball. Vinner vi de neste tre kampene og kvalifiserer oss til Europaligaen tror jeg nok vi kan akseptere dette.

Apoel-trener Thomas Christiansen mente at Rosenborg var like usportslige.

— Keeperen deres fikk gult kort for drøying av tid. De brukte lang tid på å bytte da resultatet var i deres favør, sier Christiansen.

Les mer om

 1. Champions League
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Apoel-treneren: - Begge lagene var like usportslige

 2. FOTBALL

  Apoel helt uenig med RBK-trenerne: Har satt jurister på drapstrussel-saken

 3. FOTBALL

  Én RBK-spiller imponerte Apoel-sjefen: - Han bærer laget

 4. FOTBALL

  Kåre Ingebrigtsen: - Det verste tapet jeg har vært med på

 5. FOTBALL

  Apoel-treneren ville ikke dra til Trondheim

 6. FOTBALL

  Apoel advarer RBK mot varmen: Melder 33 varmegrader