Fotball

Koteng: - Vi har snakket om flere roller i RBK

<p>Mangemillionær Ivar Koteng er positiv til å gå inn i RBK-styret fra 2012. Nå kan han bli Terje Svendsens etterfølger.</p>

Koteng Holding Søndre gt 11, hovedkontoret til Koteng HoldingIvar J Koteng god for en milliard
  • Ole Kristian Sagbakken
  • Fredrik Saltbones

Eiendomsinvestoren har vært inne til samtaler med RBKs valgkomité. Tema: En rolle i framtidens styre.

– Jeg har vært i samtaler med valgkomiteen, og snakket med dem om flere roller i Rosenborg, sier Ivar Koteng til Adresseavisen.

– Hva snakket dere om?

– Vi pratet blant annet om en rolle som styremedlem. Men om jeg er aktuell som styreleder, har jeg ingen kjennskap til, sier han.

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

– Er du positiv til å gå inn i en rolle i styret?

– Ja, det er aktuelt for meg, svarer Koteng.

Leder i valgkomiteen, Knut Efskin, bekrefter samtalene:

– Vi har hatt Ivar Koteng inne til samtaler.

– Er han aktuell som styreleder?

– Det vil jeg verken avkrefte eller bekrefte, svarer Efskin.

– Tre personer gjenstår

Koteng er en av Trøndelags rikeste menn. Han er opprinnelig fra Åfjord, og har slått seg opp på eiendom i Trondheim. Etter det Adresseavisen erfarer er han ikke kun aktuell som styremedlem, men også som Terje Svendsens etterfølger.

Knut Efskin vil imidlertid ikke kommentere navn overhodet. Han forteller at det nå står igjen tre kandidater for ledervervet.

– Vi vurderer tre personer. Det har vært en lang og grundig prosess, som vi har brukt mye tid på. Fortsatt er vi ikke i mål, sier han.

Loktu ikke aktuell

Efskin kan videre fortelle at valgkomiteen har fått veldig mange innspill fra medlemmene om kandidater. Både som styremedlemmer, som blant andre Harald Brattbakk, og også for ledervervet.

Som Adresseavisen tidligere har omtalt er tidligere Salmar-sjef Leif Inge Nordhammer en kandidat fra grasrota. Etter alt å dømme står også han på tremannslisten over kandidater som er aktuelle for å bli leder.

Styremedlem Bård Benum er også et navn som har blitt nevnt i sammenheng med styrelederjobben, mens Morten Loktu, som i dag er nestleder, ikke er aktuell for ledervervet.

– Vi har fått opp et titall kandidater til ulike verv fra medlemmene. Det er mer enn vanlig, og det er positivt at medlemmene engasjerer seg , sier Efskin.

Rosenborgs årsmøte avholdes i slutten av februar. Styreleder Terje Svendsen, som sto på valg, har allerede signalisert at han ikke tar gjenvalg. I tillegg er styremedlemmene Bente Malmo og Bård Benum på valg, samt varamedlem Stig Inge Bjørnebye. Sistnevnte har også sagt fra at han ikke tar gjenvalg.

. . . . og RBK har fortsatt flere kandidater til lederjobben

Målet var å være ferdige for to uker siden. Fremdeles vurderer RBK-styret flere kandidater til jobben som klubbens neste daglige leder.

– Det har tatt litt enger tid enn vi trodde. Men i ettertid har vi sett at vi hadde en for ambisiøs tidsplan, sier Terje Svendsen.

Styrelederen hadde som ambisjon å ha navnet på RBKs neste daglige leder klar i månedsskiftet november/desember. Men bekrefter at de som sitter i utvalget som skal ansette Nils Skutles etterfølger, fremdeles jobber med flere aktuelle kandidater for stillingen. En av kandidatene er Hroar Stjernen.

– Vi jobber med et knippe kandidater. Vi har ennå ikke falt ned på én person, sier han.

– Hvorfor ikke?

– Det er en prosess som tar tid, og hvor det gjelder å ikke forhaste seg. Vi jobber grundig med dette.

– Har det dukket opp ting underveis som gjør at dette har tatt ekstra med tid?

– Nei. Det jeg kan si til det, er at det spørs om vi var for ambisiøse med tanke på det tidspunktet fra starten av, sier Svendsen.

FAKTA

Ivar Johannes Koteng (f. 1959)

Investor, primært innenfor eiendom.

Bosatt i Trondheim, opprinnelig fra Åfjord

Bladet Kapital anslår at Koteng er Trøndelags femte rikeste, med en formue på nær en milliard kroner. (Hvis dere heller vil bruke det eksakte anslaget, så er det 950 millioner)

Les også

  1. Vinnerne er trukket

  2. - Hannover jakter Rosenborg-spiss

  3. Terningkast seks!

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien