Fotball

Svensson: - Uvant å bli benket

<p>Jonas Svensson er ute av RBK-laget.</p>

bilde (2)

 • Petter Rasmus
  Petter Rasmus

Etter to svake kamper innledningsvis, ble Jonas Svensson vraket foran kampen mot Sogndal på Lerkendal.

Mot Fredrikstad er verdalingen igjen plassert på benken. Kontrasten er stor til fjoråret, da han var fast på laget og fikk som eneste spiller terningkast 6 av Adresseavisen for sine prestasjoner gjennnom sesongen.

Grublet på årsaken

— Jeg går ikke og bekymrer meg voldsomt for dette. Jeg har vært forberedt på at det kan gå litt opp og ned. Jeg er jo tross alt bare 19 år, og er ikke stresset over benkingen.

På den siste treningen før Fredrikstad-kampen, var han sistemann av feltet. Sammen med Ole Selnæs la han inn en liten ekstraøkt med teknikk og avslutninger. Unggutten er fast bestemt på å spille seg inn på laget igjen.

— Dette er litt nytt for meg. Jeg har grublet litt på årsaken, og vet ikke helt hvorfor det har blitt slik. Vi har vært litt «høyrevridde» så langt i sesongen, og jeg var lite innvolvert i de to første kampene. Det var uvant for meg å sitte på benken sist, innrømmer han.

Ikke vært på topp

Mot Sogndal valgte trener Jan Jönsson å spille med Daniel Fredheim Holm på venstrekanten på midtbanen, og oslogutten får fortsette mot Fredrikstad. Selv om det blant supporterne betyr at Svensson er vraket, liker ikke Jönsson det ordet.

— Jeg liker ikke ordet «vraket». Jonas skal ikke fundere så mye over dette, han må ikke la seg prege av at han må starte på benken. Svensson har nok ikke vært helt på topp, og må sørge for å komme seg i angrepsposisjon igjen, sier svensken.

Søker sentralt

Selv om Jönsson både i fjor og så langt denne sesongen vurderer Svensson som et alternativ ytterst til venstre på midtbanen, ser 19-åringen innover i banen når han tenker på fremtiden.

— Jeg har nok størst potensiale sentralt. Jeg tror nok ikke jeg spiller på venstrekanten om 5 år. På sikt ser jeg for meg en posisjon sentralt i banen, sier Svensson.

To endringer

Jan Jönsson velger å gjøre to endringer fra laget som spilte 0-0 mot Sogndal på Lerkendal. Steffen Iversen starter på bekostning av Rade Prica, mens Mohammed Awal-Issah kommer inn for Ole Selnæs.

RBKs lag mot Fredrikstad:

Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Jim Larsen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Daniel Fredheim Holm - Steffen Iversen, John Chibuike.

Se RBK-magasinet her:

 1. Les også

  Har du sett Troillongen?

 2. Les også

  Troillhodet ble dumpet ved en bro

 3. Les også

  Troillongen er stjålet

 4. Les også

  Iversen tar Pricas plass

 5. Les også

  Rosenborg mister back

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Iversen tar Pricas plass

 2. FOTBALL

  Jönsson setter Iversen på benken

 3. FOTBALL

  Issah: - Frustrerende for alle å sitte på benken

 4. FOTBALL

  Strandberg rekker kampen

 5. FOTBALL

  Her er Jönssons forandringer

 6. FOTBALL

  Scorer han igjen?