- Virker desperat

<p>Resultatene er elendige. Supporterne raser. Nå er spørsmålet hvor lenge Roy Hodgson sitter som Liverpool-manager.</p>

Roy Hodgson opplevde å bli pepet ut av Anfield onsdag kveld. Det er sjelden kost, for både klubben Liverpool og supporterne på The Kop er kjent for å stå bak sine managere.
  • Erlend Nesje

Etter den flaue Anfield-forestillingen mot tabelljumbo Wolverhampton, som endte med 0-1-tap, opplever Liverpool den dårligste poengsankingen siden klubben rykket ned i 1953/54-sesongen.

The Kop, tribuneseksjonen som er kjent for å stå bak sine managere, svarte med taktfaste rop etter klubblegenden Kenny Dalglish.

Før de fulgte opp med «Hodgson for England» .

Da kom utblåsningen fra manageren:

— Den berømte Anfield-støtten har egentlig aldri vært der siden jeg kom hit, buldret Hodgson i flere engelske aviser i går.

Dermed hadde han vendt seg mot sine egne supportere.

«Presset øker»

— Hodgson begynner å virke desperat. Han føler kanskje at det brenner under føttene. Det ser ut som han er opptatt av å få fokus bort fra egen person, sier Pål Chr. Møller, leder av Liverpools norske supporterklubb.

- Uttalelsene forteller at det går fryktelig dårlig. Presset øker, frustrasjonen øker, Hodgson føler kanskje at han ikke fikser jobben. Det er bortforklaringer og unnskyldninger , mener Øyvind Alsaker, mangeårig Liverpool-supporter og Premier League-kommentator i TV 2. Han ser ingen tegn til bedring i et Liverpool-lag som før morgendagens hjemmemøte med Bolton, ligger på en meget skuffende 12. plass.

— Liverpool ble rundspilt etter at Wolverhampton tok ledelsen 1-0. Det var sjokkerende å se på, erkjenner Alsaker, som mener klubben nå trenger en stø hånd ved roret, en som sier «sånn gjør vi det».

Statistikksenter Premier League:

Alsaker er overbevist om at Hodgsons posisjon er et tema blant eiere og klubbledelse.

— Jeg blir ikke forundret om han ryker nå. Det som skjedde mot Wolverhampton var forferdelig. En klubb kan tåle sånne resultater, men ikke en sånn forestilling. Liverpool skal ikke bli rundspilt av Wolverhampton på hjemmebane. Hvis ikke klubbens nye eiere og klubbens ledelse setter seg ned og diskuterer fremtiden til Hodgson blir jeg overrasket. Det må være et tema nå.

«King Kenny»

Alsaker har, i likhet med fansen på The Kop, en favoritt til å overta managerjobben frem til sommeren.

— Kenny Dalglish. Han har vært ute av manageryrket en stund, men ville fått tilbake engasjementet.

Supporterleder Møller tror Liverpool-ledelsen allerede er i gang med å se på en annen løsning på sikt.

— Alt kan skje nå. Jeg har hele tiden sett på Roy Hodgson som en mellomløsning, så får vi se hvor lenge det varer. De som kjenner Hodgson, sier han trenger tid og så blir det bra etter hvert. Men jeg vurderer Liverpool som et dårligere lag nå enn før han tok over. Hvis det ikke skjer noe drastisk er det ikke lenger noen vei tilbake, tror Møller.

Tydelig tidlig

Han mener at Hodgson har vært defensiv i uttalelsene helt siden han overtok.

— Hodgson har vært tydelig på at Liverpool ikke ville få til noe særlig, at dette ikke var hans lag, at han ikke er noen trollmann, han har også sagt at supporterne har urealistiske forventninger. Hodgson kan godt si at det ikke er realistisk å slå Chelsea eller Manchester United, men Wolverhampton hjemme er noe helt annet, påpeker supporterlederen.

Liverpool står i dag med 22 poeng. Ifølge Liverpool Echo har ikke klubben sanket færre poeng til nyttår på 57 år!

PS: Åtte av de 14 spillerne som var på banen mot Wolverhampton var med på å knuse Real Madrid 4-0 i Mesterligaen i mars 2009.