Fotball

Britene kommer: Tørrlegger fransk by under EM

I Lens frykter de det verste når engelske og walisiske fotballtilhengere kommer.

Engelske og walisiske fotballtilhengere kommer i titusentall til Frankrike i sommer. Og de er tørste. Men på gatene i Lens får de ikke drikke.
  • Kurt B.M. Haugli

Nå er det ikke total tørrlegging av franske Lens nord i landet som politiet iverksetter. Det skullet tatt seg ut i et land med en velutviklet vinkultur. Men myndighetene vil ikke se en ølflaske eller vinflaske på gatene i Lens mellom kl. 06.00 torsdag 16. juni og klokken 06.00 fredag 17. juni, melder BBC.

Det blir et stormøte mellom fotballgiganten England og lillebror Wales i den franske byen ettersom lagene havnet i samme gruppe under det kommende EM i Frankrike.

Les mer om EM:

Les også

Én måned til EM: Her er stjernene som mister mesterskapet

— Hold dere unna

Engelsk politi har oppfordret alle uten billett til å holde seg unna.

Nå er det ikke slik at Lens kommer til å bli total tørrlagt. EM-arrangørenes egne såkalte FanZones vil ha alkoholservering. Det er den ukontrollerte drikkingen i gatene de vil sette en stopper for. Biler på vei inn til Lens vil også bli stoppet og sjekket for «alkoholsmugling».

Det vil for øvrig bli stopp i gatealkoholen også under de to andre kampene som skal spilles i Lens, Albania-Sveits og Tsjekkia-Tyrkia.

Les også

  1. 60.000 politifolk skal stå for EM-sikkerheten

Les mer om

  1. Fotball-EM
  2. Wales' herrelandslag fotball
  3. Englands herrelandslag fotball