Fotball

Deila hyllet ny Godset-stjerne

17-årige Iver Fossum roses opp i skyene av treneren.

 • NTB

Strømsgodset kom seg tilbake på vinnersporet da Bodø/Glimt ble slått 2-0 søndag kveld. Etter kampen ble matchvinner Iver Fossum (17) skrytt opp i skyene av trener Ronny Deila.

Det var spilt åtte minutter da en ny tenåring fra Strømsgodset for alvor viste seg fram for Fotball-Norge.

Et strålende angrep der Mounir Hamoud slo inn fra dødlinjen og Øyvind Storflor hoppet over ballen, endte hos Fossum. 17-åringen var iskald da han plasserte ballen bak en sjanseløs Pavel Londak i Glimts mål.

— Jeg måtte ta den da jeg fikk sjansen. Da jeg så Øyvind hoppe over, skjønte jeg at det var en veldig god mulighet til å score, sa Fossum til NTB.

Moden for alderen

Like ved siden av i intervjusonen sto Deila og ble spurt om den siste av tenåringene som har imponert i Strømsgodsets blå drakt. Treneren er ikke sparsom med rosen når han beskriver midtbanespilleren.

HYLLES: Strømsgodsets unge målscorer Iver Fossum snakker med media etter kampen mot Bødø Glimt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

— Han er en veldig undervurdert spiller og er kanskje den som er kommet lengst når det gjelder forståelse av spillet. Han tar ikke så stor plass, så man må ikke glemme at han er der. Han er ekstremt løpssterk, den mest løpssterke vi har i Godset. Klok med ballen, gode holdninger og han er en målscorer. Det er boks til boks gjennom hele kampen. Han kommer til å bli en veldig god fotballspiller, sa Deila.Treneren legger til at han ser på Fossum som en A-lagsspiller selv om han bare er 17 år. Han sier også at han er en beskjeden spiller, og det er lett å forstå hva Deila mener. Fossum framsto som reflektert og moden, men også lavmælt da han beskrev egen innsats.

— Jeg har startet tre ganger nå, og det er fint. Det er bare å gjøre det bra og håpe jeg spiller meg til mer og mer fast plass på laget, sa unggutten.

- En god blanding

Det har vært mye ungt for Godset denne sesongen. I tillegg til Fossum har 15 år gamle Martin Ødegaard og Gustav Wikheim (21) spilt store roller.

— Vi har mange flere unge, lokale spillere enn før. Det er en god blanding og de unge spillerne vi har i dag er mye bedre enn de vi hadde for fire år siden. Det overrasker meg ikke når de går inn og gjør gode kamper. De kjennes som A-lagsspillere. Det er positivt å ha med lokale gutter. Det vitner om at vi gjør de rette tingene med juniorspillerne våre, sa Deila.

Etter sju seriekamper er den regjerende mesteren nummer to, to poeng bak serieleder Molde. De kan imidlertid passeres av Viking mandag dersom de slår Odd på hjemmebane. (©NTB)

SPORTSDØGNET:

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Bodø/Glimt

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Godset slo tilbake etter VIF-juling

 2. FOTBALL

  David Nielsens erstatter fikk humøret tilbake i Godset

 3. FOTBALL

  Ødegaard-show da Godset knuste Glimt

 4. FOTBALL

  Storflor herjet da Strømsgodset endelig vant

 5. FOTBALL

  Hoseth satte Ødegaard i skyggen

 6. FOTBALL

  Jonevret: - Det eneste vi hørte fra Godset var «kompakt, kompakt»