Fotball

Norsk scoringsfest sikret ny Hammarby-kontrakt

Mats Solheim og Fredrik Torsteinbø scoret alle tre målene for Hammarby, mens Tor Erling Hovda fikk kjenne motstanderens albue i ansiktet.

Fredrik Torsteinbø kunne juble for to scoringer da Hammarby knuste Åtvidaberg i bunnoppgjør i Allsvenskan fredag. Her fra en kamp i sommer.
  • Steffen Stenersen

Det er «hur roligt som helst» å være norsk i Hammarby i kveld.

Fredag kveld var det duket for bunnoppgjør mellom hjemmelaget Hammarby og dumpekandidat Åtvidaberg i Allsvenskan. Første omgang forble målløs, men da nordmennene på banen begynte å vise seg fram, rant målene inn.

— Kjentes som alt fungerte

53 minutter var spilt da Mats Solheim satte inn 1-0. Den tidligere Sogndal-spilleren kom til Hammarby fra Kalmar før denne sesongen, og har spilt 22 kamper fra start denne sesongen. Kveldens mål var hans andre for sesongen.

Les også

Her sender Trond Olsen Vålerenga ut av medaljekampen

Men det skulle bli mer å juble for for nordmennene. Rogalendingen Fredrik Torsteinbø nøyet seg ikke bare med å stange inn 2-0 åtte minutter etter at han hadde assist på Solheims mål som sendte Hammarby i ledelsen. Han satte også spikeren i kista med 3-0. — Første omgang i dag er noe av det dårligere vi har gjort i år. I andre omgang er vi bedre. Da kjentes det som alt fungerte, sa Torsteinbø til CMore ifølge Aftonbladet.

De to målscorerne var ikke de eneste nordmennene som kom i fokus. Under kampen fikk Tor Øyvind Hovda en stygg albue i fjeset fra Hammarbys Imad Khalili. Khalili fikk gult kort etter situasjonen, men CMores ekspert mente det burde vært av en annen valør.

Les også

Coca-Cola og McDonalds vil fjerne Blatter nå

— Rødt kort!

— Det der skal være rødt kort. Han blir holdt og blir irritert. Den albuen er tydelig, sa CMore-ekspert Pelle Holm ifølge Expressen.

Hammarby-spilleren sa seg uenig etter kampen.

— Det er absolutt ingen albue mot ansiktet. Hovda er på meg og jeg forsøker bare å rive meg løs, sier han.

Uansett kunne Khalili juble sammen med sine norske lagkamerater. Hammarby har så godt som sikret plassen i Allsvenskan med 11 poeng ned til nedrykk. For Tor Øyvind Hovda og Åtvidaberg blir det nok en tur ned i Superettan.

Sammen med de to norske målscorerne var også norske Lars Sætra på banen fra start for Hammarby. Jan Gunnar Solli og Lars Fuhre satt på benken gjennom hele kampen.

— Det var en viktig seier og deilig for selvtilliten. Nå kan vi nyte resten av sesongen, sa Torsteinbø til SVT.

Les også

  1. Her sender Trond Olsen Vålerenga ut av medaljekampen

  2. Coca-Cola og McDonalds vil fjerne Blatter nå - presidenten nekter

  3. Klasseforskjell i lokaloppgjøret: Egersund har stø kurs mot opprykk 

  4. Vålerengas medaljehåp forsvant etter Olsen-scoring

Les mer om

  1. Allsvenskan
  2. Hammarby IF