Fotball

De Lanlay klar for Lerkendal-debuten

— Jeg gleder meg veldig og er definitivt klar, sier nysigneringen.

Yann-Erik de Lanlay (23) gleder seg til å løpe ut på Lerkendal som Rosenborg-spiller på søndag.
 • John Inge Seljehaug

TRONDHEIM (adressa.no): Yann-Erik de Lanlay (23) har allerede scoret i Rosenborg-trøyen da andrelaget spilte 3-3 mot Orkla, og i Europacup-triumfen borte mot Debrecen kom han inn som innbytter.

I søndagens hjemmekamp mot Sarpsborg får han etter alt å dømme sin offisielle hjemmedebut på Lerkendal stadion, som innbytter.

— Formen er veldig fin, like fin som været. Jeg kjenner ikke noe i hamstringen nå så det kjennes veldig bra ut. Jeg er definitivt klar til kampen i morgen, sier de Lanlay til adressa.no.

Les også

 1. Mikkelsen hadde gitt opp før superscoringen

 2. Her er alle overgangene i Tippeligaen

100 % friskmeldt

På lørdagens trening foran hjemmekampen mot Sarpsborg var låret teipet på baksiden av hamstringen, som han har slitt med helt siden kampen mot Orkla.

Selv om han friskmelder seg og har ingen planer om å sitte på benken i Rosenborg-karrieren sin, starter han mest sannsynlig på benken søndag kveld.

— Det er det Kåre som bestemmer, men jeg gleder meg veldig. Lerkendal er en fryktet bortearena, og jeg har spilt her mange ganger som Viking-spiller, sier han og tror Rosenborg tar en kontrollert seier.

— Sarpsborg er et godt fotball-lag, men i den formen som Rosenborg er, så skal det bare være seier.

Selnæs usikker igjen

Ole Selnæs (21) har slitt med smerter i ryggen og hofteleddsbøyeren den siste tiden. I bortekampen mot Sandefjord startet han på benken, før han var tilbake i lagoppstillingen borte mot Debrecen.

Lørdagens trening måtte han derimot stå over og fikk i stedet behandling av fysioterapeut på brakka. Dermed er det Magnus Satmnestrø som kommer inn som erstatter.

— Ole er inne og jogger og er usikker, men han er med i troppen. Vi tar en opptelling i morgen og avgjør hvilke spillere som er hundre prosent og har mest energi, sier Kåre Ingebrigtsen.

Nytt stopperpar

På formasjonstreningen lørdag var det Johan Lædre Bjørdal og Jørgen Skjelvik som ble drillet som midtstoppere. Et tydelig signal om at «Bruttern» har flere strenger å spille på og at Rosenborg er inne i et tøft kamprogrm.

— Det blir spennende å spille sammen med Johan, det har jeg ikke gjort før. Det blir en utfordring som vi skal løse fint så lenge vi angriper stabilt og ikke finner på noe tull, sier Jørgen Skjelvik.

Ps: Matthias Vilhjalmsson kan også få sin Lerkendal-debut etter overgangen fra Start.

Mulig lagoppstilling:

Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Magnus Stamnestrø, Fredrik Midtsjø - Pål André Helland, Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen.

Benken: Alexander Lund Hansen, Holmar Örn Eyjolfsson, Riku Riski, Emil Nielsen, Yann-Erik de Lanlay, Matthias Vilhjalmsson, Ole Selnæs.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1810262420432
4Rosenborg1894537241331
5Lillestrøm189452822631
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Yann-Erik De Lanlay
 3. Rosenborg BK
 4. Sarpsborg 08