Fotball

- Vi holdt på å gå på en smell

Nest-Sotra trengte 120 minutter og straffespark-konkurranse for å slå tredjedivisjonsklubben Lyngbø

Nest-Sotra slet mot Lyngbø og trengte straffesparkkonkuranse for å gå videre i cupen.
  • John Inge Seljehaug

Lyngbø – Nest-Sotra 1-1 (1-4 etter straffespark)

Lyngbø Idrettspark (bt.no): Nest-Sotra haltet seg videre i NM, men trengte 120 minutter og straffespark-konkurranse for å slå tredjedivisjonsklubben Lyngbø

I 2009 greide Lyngbø å kvalifisere seg til andre runde i NM, lengre har klubben aldri greid å komme seg i veien mot Ullevaal. I går ar de nære på ved å tangere klubbrekorden nok en gang, da Nest-Sotra til slutt ble et nummer for store.

— Den satt langt inne, men det viktigste var at vi gikk videre. Det var en lang stund jeg var redd for at vi skulle gå på en skikkelig smell her i dag, sier Steffen Skålevik som utlignet til 1-1. Nest-Sotra hadde ballen mest de første minuttene i første omgang uten at de helt greide å produsere de store sjansene. For det var hjemmelaget som hadde det største tenningsnivået og ga mest i duellene.

— Cup er cup, og det er ikke lett å møte lagene i divisjonene under. Det skjer et eller annet ubevisst i hodet som gjør at en undervurderer de, selv om du vet du kan bli straffet for det. Jeg synes det er like vanskelig å spille mot de Lyngbø som Mjøndalen og Hamkam i første divisjon.

Drømmestart

Etter 24 minutter sendte Alexander Kvalbein ballen enkelt i mål, etter at spisskollega Fredrik Nilssen stussen han på blank goal. Hjemmejubelen runget på Lynbgø Idrettspark og det var håp om det skulle bli en cupbombe i Bergen.

— Vi skulle gå får for det første målet, men da vi havnet under begynte vi å stresse, gjøre pasningsfeil og slite skikkelig, innrømmer Skålevik.

Nest-Sotra slet med å komme seg inn i kampen igjen. Og det tok over en time før det ble orden i regnskapet. Eter 62 minutter lyktes de da Steffen Skålevik fikk en nydelig ball i bakrom. Spissen driblet to Lyngbø-spillere før han iskaldt satt ballen i mål forbi en sjanseløs keeper.

— Jeg fikk en lang ball ute på venstrekanten. Jeg fikk et silkemykt touch og kom alene med keeper, der gjorde jeg ingen feil. Vi fikk også et straffespark som vi bure ha scoret på så dette burde vi dradd i havn lenge før ekstraomgangene, sier Skålevik.

Elsker straffekonkurranse

Nest-Sotra har etter opprykket gjort sakene sine godt i 1. divisjon med seirer overbåde Rainheim (2-1) og HamKam (3-1), før de tapte 1-2 borte Bærum . At bergens nest beste fotball ligger på en femteplass etter de tre første rundene i 1. divisjon, skulle en ikke tro da de tidvis ble satt på plass av Lyngbø som til vanlig spiller i 3. divisjon.

— Jeg var aldri redd for at vi skulle gå på en smell. Jeg hadde et håp om at vi skulle dra det i land etter 90 minutter, men når det ble straffespark så elsker jeg slike mind games, og kunne vise meg frem, sier Andreas Ekum, som fikk sjansen i Nest-buret denne kampen.

Den sjansen kastet han ikke bort, og han ble på mange måter kampens store spiller med en strafferedning, samtidig som to Lyngbø-spillere skjøt ballen i mål. Nest-Sotra scoret på alle sine fra elleve-meteren, og dermed var sliteseieren i boks.

— Dette var veldig gøy selv om vi måtte jobbe for det. Jeg har bare vært her siden i februar så det var en stor mulighet for meg å vise meg frem i dag. Vi har et glimrende keeperteam med to gode keepere, sier Ekum.

Kampfakta

Lyngbø – Nest-Sotra 1-4 (1-1 etter ordinær tid)

NM 1. runde, Lyngø Idrettspark

Dommer: Andre Knudsen Arnholt, Erdal IL.

Gult kort: Alexander Kvalheim, Lyngbø.

Mål: 1-0 Alexander Kvalheim (24.), 1-1 Steffen Skålevik (62.).

Lyngbø (4-4-2): Ronny Haraldseid – Pål-Amund Methlie, Henning Langedal, Joachim Sundfør (Marcel, Sondre Riise Sævareid – Ivar Halland, Jonas Hesvik (Georg Halland fra 57.), Simen Hopsdal, Ruben Daouglas Bjørge(Tommie Pettersen fr a 89.) – Alexander Kvalheim, Fredrik Nilssen.

Nest-Sotra (4-3-3): Andreas Normann Eikum – Mads Songve, Max Jakob Bjørsvik, Bjarte Haugsdal, Henrik Gjesdal (Marius Hagen fra 74.) – Øystein Aksnes, Kristoffer Zachariassen (Damian Sanchez Olsen fra 46.), Ruben Hetlevik - Simen Næss, Steffen Skålevik, Kjetil Kalve.

Les også

  1. Snuoperasjon reddet Brann fra cupsmell

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Nest-Sotra