Fotball

Barcelona sikrer seg milliardavtale – skifter sponsornavn på trøya

Japansk firma skal fronte Messis drakt.

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu og presidenten for Rakuten Hiroshi Mikitani poserer etter å ha signert gigantavtalen. Foto: NTB SCANPIX

  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Barcelona kunngjorde onsdag at de skifter trøyesponsor. I dag er det flyselskapet Qatar Airways som betaler 350 millioner kroner for at Messi, Neymar jr, Luis Suarez og Gerard Pique skal springe rundt med selskapsnavnet på brystet. Det har de gjort siden 2013. LES OGSÅ:

Les også

Messi herjet for Argentina - så boikottet han pressen

Nå knuser de sin gamle rekord, når det japanske selskapet Rakuten tar over. Bare Manchester United har en draktavtale som er verdt mer.

Rakuten er et firma innenfor e-handel, kommunikasjon og digitalt innhold.

Selskapet skal betale en halv milliard kroner i året fra starten av neste sesong og fire år framover. Summen kan bli enda høyere dersom klubben vinner noen titler.

— Vi har jobbet hardt for denne avtalen. Den er perfekt, og den oppfyller alle forventningene vi hadde, sier Josep Maria Bartomeu, president i Barcelona til Marca.

LES OGSÅ:

Les også

Barcelona-stjerne må trolig i rettssak

Det japanske firmaet er den tredje bedriften som får plass på katalaneres brystkasse.

Før Qatar Airways inntok de rødblå trøyene hadde Qatar Foundation plassen i tre år fra 2010. Det var den første gangen katalanerne hadde en betalende draktsponsor på trøyen sin.

Les mer om

  1. Spansk fotball