Opprykket i boks, jakter gull og ny kontrakt

Songdal er klare for Tippeliga-retur i 2016. Thomas Drage (23) håper å bli med videre.

JUBEL: Thomas Drage feirer en av Sogndal sine scoringer sammen med Kristian Opseth i 5-2-seieren mot Hønefoss som sikret opprykket.

SOGNDAL/TROMSØ: Med 5-2-seieren borte mot Hønefoss i helgen ble det klart at Sogndal igjen skal spille på det øverste nivået i norsk fotball. En av lagets sterke bidragsytere i høst kom fra TIL 6. august i år på en kortidskontrakt ut året.

Thomas Drage har nemlig startet samtlige 10 kamper siden overgangen der det har blitt seks seiere, tre uavgjorte og kun ett tap.

— Det har vært en god høstsesong, og jeg er ganske fornøyd med den. Jeg har startet alle kampene og har fem assist, sier Thomas Drage til iTromsø.

Han rykket opp også i fjor, da som TIL-spiller.

— Det var veldig deilig. Det var det store målet for sesongen, og vi nådde det tre runder før slutt.

Nå føler imidlertid Drage at han har gjort sitt på det neste øverste nivået for en stund.

— Jeg ser for meg at jeg spiller på ett høyere nivå enn 1.-divisjon til neste år, ja, sier Drage.

Sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo, bekrefter at de er meget fornøyd med Drages innsats.

— Han har gjort en god figur hos oss nå i høst og er absolutt en kandidat vi vurderer inn mot neste sesong. Nå som opprykket er sikret, er det naturlig å se nærmere på spillerlogistikken, og da begynne samtalene med blant annet Thomas for å finne ut hva både han og vi tenker, sier Flo.

Seriemestere

23-åringen fra Mosjøen forlot TIL til fordel for Sogndal 6. august i år og er tydelig på at han ønsker å bli i saftbygda, selv om han fortsatt ikke har hørt noe konkret.

— Jeg har ikke gjort meg opp noen spesielle tanker foreløpig, det blir gjort etter sesongen. Jeg har ikke pratet med Sogndal ennå, men jeg tror begge parter er fornøyde med oppholdet så langt. Jeg trives fint i Sogndal og 4-4-2 er en formasjon som passer meg mye bedre, sier kantspilleren.

Drage og Sogndal kan bli seriemestere allerede i morgendagens utsatte hjemmekamp mot Kristiansund. Ettersom Brann bare klarte 2-2 hjemme mot Bærum mandag og dermed maks kan få 59 poeng med full pott i sine to siste kamper, vil tre poeng mot Kristiansund i praksis bety at de allerede er seriemestere i morgen kveld.

Sogndal vil da ha 59 poeng og i tillegg plusse på sin allerede 16 måls bedre målforskjell enn Brann.

I teorien vil trolig Sogndal bli endelige seriemstere etter nest sist serierunde førstkommende søndag om de plukker poeng eller Brann avgir poeng.

— Det er det neste målet vårt. Vi vil holde Brann bak oss og vinne ligaen, sier Drage.

- TIL berger seg

Drage snakket varmt om sin gamle klubb kun få uker etter han forlot og sa han følte han hadde noe uoppgjort i klubben.

Selv om han kun har kontrakt med Sogndal ut sesongen, så tviler Drage på at Alfheim-returen han tidligere snakket om, kan skje så tidlig som i 2016. — Jeg tror og håper at TIL berger plassen. De er det beste laget av de som ligger i bunnen, men jeg tror ikke det blir en retur i 2016 allerede, sier Drage.