Fotball

LSK på etterskudd

<p>Har kun sanket like mange poeng som i marerittsesongen 2008.</p><p><strong>DIREKTE 16.00: LIVE: <a href="/live">TIL-LSK</a></strong> <strong>| TEKST: <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=271213&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#271213">TIL-LSK</a></strong></p>

Fotball , 05 april 2009TippeligaenAalesund - lillestrøm 3-1Henning berg - lillestrøm trenerFoto: Richard Brevik , Digitalsport
  • André Almløv
PÅ BACKPLASS MOT TIL?: Karim Essediri tar trolig backplassen mot Tromsø.

Etter at Lillestrøm kun har innkassert to poeng på de fire første rundene i 2009, er årets sesongåpning like dårlig som sesongåpningen i 2008. Etter en lovende start med 1-1 borte mot Stabæk, fulgte kanarifuglene opp med et noe skuffende uavgjortresultat hjemme mot Viking. Deretter har laget blitt slått av både Aalesund og erkerivalene i Vålerenga.

Etter fire serierunder i fjor hadde laget også to poeng — etter uavgjort mot Molde og Tromsø.

Forsvarskrise

Lillestrøm har i verste fall bare tre skadefrie forsvarsspillere til kampen mot Tromsø lørdag ettermiddag. Tidligere Tromsø-spiller Karim Essediri kan bli en kriseløsning på backplass.

Lillestrøm-trener Henning Berg sliter med å sy sammen en forsvarsfirer til kampen mot Tromsø. Bare Håvard Nordtveit, Frode Kippe og Vidar Riseth er skadefrie og klar til kamp. Lars Kristian Eriksen, Pål Steffen Andresen og Marius Johnsen er alle ute med lengre skadeavbrekk, mens Stian Ringstad pådro seg en kneskade i mandagens kamp mot VIF. På gårsdagens trening måtte i tillegg Lunan Ruben Gabrielsen gi seg med smerter i hoften. Bjørn Helge Riise er derimot klar for kamp etter smellen han fikk i kneet mot VIF.

- Kneet er overraskende bra, og det er veldig positivt. Det stikker litt innimellom, men jeg er klar for kamp, sier Riise, som kan komme til å se coveret sitt på vingplassen, Karim Essediri, få en sjanse som venstreback mot Tromsø, dersom ikke Gabrielsen eller Ringstad blir klare.

-Det er jeg helt sikker på at jeg vil klare, sier Essediri selv.

Positiv 17-åring

17-åringen Stian Ringstad måtte ut tidlig i kampen mot VIF og har ikke trent for fullt med laget denne uka. Likevel er han positiv med tanke på TIL-kampen.

— Jeg fikk et slag i kneet. Det var smertefullt etter kampen, men nå føles det bedre. Vi tester det før avreise for å se om jeg kan være med til Tromsø, sier unggutten som har funnet seg godt til rette på Lillestrøms venstreback etter overgangen fra Eidsvold Turn i 2.divisjon.

Lunan usikker

Fysioterapeut og fysisk trener Geir Kåsene er derimot ikke like optimistisk på Ringstads vegne.

— Han må bli bedre for å bli med til Tromsø. Det er fortsatt hevelse i kneet og han er ikke bra nok i dag, sier lørenskogingen Kåsene, som tidligere hadde ansvaret for spillernes fysikk i Lyn. Han er foreløpig usikker på hvordan det står til med Lunan Ruben Gabrielsen.

— Han fikk trøbbel med hofta tidlig på treninga på torsdag og måtte gi seg. Jeg sendte ham i garderoben og skal se på ham nå, sa Kåsene etter treningsøkta i LSK-hallen.

Nærmer seg

Landslagsspillerne John Anders Bjørkøy og Marius Johnsen trener med laget etter sine skadeavbrekk, men er i følge Kåsene ennå ikke klare for spill. Midtbanespiller Bjørkøy hadde noen opptredener som høyreback forrige sesong, mens Johnsen er rendyrket venstreback.

- John Anders har trent for fullt de ni siste dagene og er på grensen til å bli spilleklar. Men han er ennå ikke helt i mål. Marius spilte sin første rekruttkamp på tirsdag, men vi ønsker å matche ham i 2.divisjon en stund. Han trener fortsatt alternativt og er bare med laget tre ganger i uka, sier Kåsene.

Essediri på backen

Av Bergs tilgjengelige spillere er trolig Espen Søgård den mest anvendelige. Han fikk noen kamper som høyreback forrige sesong, og spilte også midtstopper i en av vinterens treningskamper. Steinar Pedersen ville trolig vært et sikkert kort i forsvarsrekka etter alle skadene, men han er på utlån i Strømsgodset til august. Ut fra treningene kan det derimot se ut som om Karim Essediri kan være et alternativ som back.

Ellers ligger det an til at det er islendingens Bjørn Bergmann Sigurdarson sin tur til å prøve å finne tonen med Olivier Occean i spissparet. Både Arild Sundgot og Edwin Eziyodawe har fått prøve seg fra start sammen med kanadieren denne sesongen, men nå kan altså 18-åringen fra Island få sin debut fra start.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien