Fotball

Danmarks landslagssjef: - Dette er Rosenborgs bord

Morten Olsen vil ha alt på bordet før han vil vurdere en Danmark-straff for Bille Nielsen.

Morten Olsen vil ikke forskuttere noe overfor Nicki Bille Nielsen.
 • Christian Skare Stendal

Den foreløpige konsekvensen av Nicki Bille Nielsens bytur i København natt til fredag er at mandagens Rosenborg-kamp foregår uten dansken på banen.

Danske Ekstra Bladet skrev tidligere mandag at Bille Nielsen skal ha blitt anholdt for uorden, og deretter siktet for vold mot en tjenestemann. Spissen skal blant annet ha bitt en politimann.

Danmarks landslagssjef Morten Olsen har imidlertid ikke bestemt seg for om og hvordan landslaget skal reagere etter landslagsspissens angivelige opptreden.

— Det er ikke mitt bord. Det er Rosenborgs bord. Jeg kjenner ikke saken annet enn fra mediene, og den er ensidig, sier Olsen til Berlingske Tidene.

- Hver sak er forskjellig

Tidligere har stjernespiss Nicklas Bendtner blitt utestengt fra landslaget i et halvt år etter å ha fyllekjørt i København. Hva som skjer med Nicki Bille Nielsen vites foreløpig ikke.

— Hver sak er forskjellig, så vi må ta stillingen til det de gangene det skjer ett eller annet. Det var det vi gjorde med Bendtner, og det vil vi gjøre også i fremtiden, sier Olsen.

Elitesjef John Helt i det danske fotballforbundet (DBU) sier han forventer at Bille Nielsen tar kontakt med landslagssjefen for å forklare seg.

— Jeg forventer at han får en redegjørelse fra Nicki Bille, og så får vi se hva som skjer deretter, sier han til BT.

Det danske landslaget er i ferd med å utarbeide noen retningslinjer for hvordan landslagsspillerne skal oppføre seg, men det arbeidet er ikke ferdigstilt.

— Vi har selvfølgelig noen uskrevne regler om hvordan man oppfører seg og ikke, og det er det vi gjerne vil ha ned skriftlig nå. Vi jobber for å få det ordentlig formulert, sier Helt.

Les også

 1. To gule er rødt, Nicki Bille!

 2. Hoftun vurderer å dra til København

 3. Mini: - Ikke gi Bille sparken

 4. Hoftun: - Listen ligger lavt for Bille

 5. Nicki Bille vraket fra Rosenborg-troppen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Danmarks herrelandslag fotball
 3. Rosenborg BK