Tuva Hansen tatt ut på A-landslaget: – Har vært målet mitt lenge

Tre lokale spillere med i troppen som skal spille EM-kvalik – blant dem Klepp-kaptein Tuva Hansen.

Tuva Hansen er tilbake på A-landslaget to år etter forrige gang hun ble tatt ut.

Onsdag offentliggjorde landslagssjef Martin Sjögren troppen til EM-kvalikkampen mot Nord-Irland i Belfast 30. august og privatlandskampen mot England i Bergen 3. september.

Der var tre lokale spillere med: Arna-Bjørnar-målvakt Oda Maria Bogstad fra Moi, Chelsea-spilleren Maria Thorisdottir fra Klepp og Klepp-kaptein Tuva Hansen fra Bryne.

LSK Kvinner-spilleren Therese Sessy Åsland fra Stavanger er utelatt.

Strålende fornøyd Hansen

Bogstad og Thorisdottir har etter hvert blitt fast inventar i Martin Sjögrens uttak, mens Tuva Hansen ikke har vært med siden hun var en del av EM-troppen for to år siden.

Derfor var gleden stor da Klepp-kapteinen fant ut at hun er tatt ut til samlingen i slutten av måneden.

– Dette er kjempegøy. Jeg trodde jeg skulle være med U23-landslaget, så dette var en veldig hyggelig overraskelse, sier Hansen til Aftenbladet like etter å ha fått nyheten.

– Å få spille EM-kvalik i Nord-Irland og en kamp hjemme i Norge blir fantastisk, fortsetter hun.

Helt siden EM i 2016 har målet hennes vært å komme tilbake på A-landslaget. Etter storspill både for Klepp og U23-landslaget får hun nå endelig sjansen igjen.

– Jeg føler jeg har hatt en bra utvikling i Klepp, og mener vi som klubb burde ha noen som representerer Norge, og da er det veldig kjekt at jeg kan gjøre det, sier Hansen.

Les også

Klepp-treneren knallhardt ut mot landslaget: – Spillerne mine blir totalt oversett

Drømmer om utlandet

Nå ser hun fram til å få måle seg opp mot de beste, og ta med seg lærdommen hjem til Klepp. Hansen har planer om å fullføre studiene hjemme i Rogaland til neste sommer, men legger ikke skjul på at hun på sikt drømmer om å få prøve seg i utlandet.

Klepp-kapteinen har levert gode prestasjoner både i Toppserien og for U23-landslaget. Nå belønnes hun med plass på A-landslaget for første gang på to år.

Flere norske spillere har vært hete på overgangsmarkedet i sommer, og i den ferske landslagstroppen er hele 12 av 20 spillere utenlandsproffer.

– Det er blant annet et resultat av at vi har gjort et godt VM. Flere større ligaer har fått opp øynene for spillere fra Norge. Ut fra landslagets ståsted så er det jo positivt at vi kan få flere spillere ut i gode og sterke miljøer som gir dem internasjonal erfaring og nye impulser. Forhåpentligvis er det bra for landslaget både på kort sikt og lang sikt, sier landslagssjef Martin Sjögren i en pressemelding.

I og med at det ikke ble OL-plass på Norge, er EM 2021 i England nå det neste, store målet. Sjögren er glad for at han har mange unge, lovende spillere som Tuva Hansen i troppen.

– Vi har en spennende aldersstruktur i troppen vår, med mange spillere som fortsatt har et veldig godt utviklingspotensial. Fremtiden ser lys ut. Nå er det kvalik som gjelder, og vi vet hva som kreves av oss. Vi må vinne kampene, og målet er selvsagt å starte med å ta med oss tre poeng hjem fra Nord-Irland, sier Sjögren.