Fotball

Aleesami: - Jeg vil ikke «jinxe» det, men vi skal slå San Marino

A-landslaget er i ferd med å knuse VM-drømmen.

Haitam Aleesami lover bedring, men er redd for å jinxe før møtet med San Marino.
  • NTB

For når San Marino gjester Ullevaal stadion tirsdag kveld, forventer alle — både på og utenfor landslaget norsk seier.

— I fotball finnes ingen garantier, plutselig får du rødt kort etter to minutter. Jeg vil ikke «jinxe» det, men vi skal slå San Marino, er den klokkeklar beskjeden fra Haitam Aleesami.

LES OGSÅ:

Les også

Slik endte de andre kampene i Norges gruppe

Krisemøte

Han er den som aller tydeligst nekter å bortforklare den svake kvalikstarten.

— Jeg skjønner hvorfor folk lurer. Det er bare å beklage det på lørdag. Det er klart det gjør vondt. Vi ønsker å spille fotball og vinne kampene. Det er jobben vår, du er ikke lenger en som løper bekymringsløst på løkka. Det eneste vi ønsker er å vinne fotballmatcher, det er det jeg brenner for, sier Palermo-backen.

LES OGSÅ:

Les også

«Lykke til mot San Marino, Per-Mathias. Så bør det være slutt»

25-åringen har ingen god forklaring på hvorfor et norsk landslag fullt av spillere i de store ligaene har feilet i høst (tre strake tap, to i kvalik).

— Vi gutta har fått snakket sammen. «Faen, vi må levere bedre enn det vi gjorde (lørdag)», avslører mannen som hadde to gode sjanser til å berge Norge fra fiaskoen i Baku.

Per-Mathias Høgmo kan gå en tøff uke i møte.

Rune Almenning Jarstein kunne ikke lastes for baklengsmålet som sendte landslagssjef Per-Mathias Høgmo nærmere trenergiljotinen.

— Vi må selvfølgelig vinne. Vi må vise hva som bor i laget. Skuffelsen er kanskje enda verre i dag (søndag). Den må jobbes vekk og vi må starte på nytt. Jeg har vært i styrkerommet og fått luftet hodet litt, sier målvakten.

- Hva kom fram under evalueringsmøtet mellom trenere og spillere?

— Det holder vi internt, men vi er veldig giret på å snu dette. Vi vet at lørdagen var under pari, sier Hertha-keeperen.

LES OGSÅ:

Les også

Norges landslagskaptein får toer på børsen

Aktiv Semb

Martin Samuelsen ble tauet med til Baku uten å få spille. Han er en naturlig løsning mot San Marino.

— Jeg vet ikke om jeg skal si det er flaut, for fotballen er spesiell. Alle kan slå alle, sier Samuelsen om at Norge har fått den svakeste starten i VM-kvalifiseringen av de nordiske landene.

— Ingenting er ødelagt. Det er blitt litt vanskeligere etter denne starten, men vinner vi én kamp eller to, kan mye snu med selvtilliten. Jeg er ingen spåmann, jeg vet ikke om vi må, men vi bør vinne sju av de åtte kampene som gjenstår, sier Samuelsen om Norge har rotet vekk VM-muligheten.

LES OGSÅ:

Les også

Slik forklarer Høgmo at han ikke vil trekke seg

Toppfotballsjef Nils Johan Semb kommer til å være svært aktiv inn mot kamp tre i VM-kvaliken.

— Mitt bidrag er de områdene der jeg kan være diskusjonspartner og støttespiller. Jeg føler ikke noe ekstra press, men ansvar. Du skal bidra til å gjøre helheten best mulig, både inn mot landslagssjefen, støtteapparatet og spillerne, sier Semb.

Han har selv vært under press som landslagssjef.

— Det er utrolig viktig at man klarer å legge (slike prestasjoner) bak seg. Fotballspillere er vant til det, trenere også. Det er dette man står i hver eneste dag. Du får ikke gjort noe med gårsdagen, men morgendagen. Da må du bare riste av deg skuffelsene og ta poeng i neste kamp, sier Semb.

  1. Les også

    Bård Tufte Johansen: - Da er katta ute av sekken. Jon Almaas tar over landslaget

Les mer om

  1. Martin Samuelsen
  2. Rune Almenning Jarstein