AaFK uten Barrantes og Ulvestad

Mangler sine to beste midtbanespillere i den meget viktige hjemmekampen mot Strømsgodset.

UTEN NØKKELSPILLERE: Jan Jönsson.

Følg kampen og chat med vår fotballekspert:

Det er et kraftig svekket hjemmelag som i dag tar i mot regjerende seriemester Strømsgodset på hjemmebane. Både Michael Barrantes (karentene for fem gule kort) og landslagsdebutant Fredrik Ulvestad (sykdom) må stå over kampen. Det gir trener Jan Jönsson utfordringer på midtbanen.

Karnass får sjansen

Det ser ut som om AaFK starter med en 4-4-2-formasjon, med Leke James og Torbjørn Grytten på topp, og Elmehdi Karnass og Henrik Bjørdal på kantene. Marokkanske Karnass får dermed en sjelden sjanse fra start til å imponere hjemmepublikumet i Ålesund.

AaFK har samtidig tunge fravær i forsvaret, som for eksempel Mikael Dyrestam og kaptein Jonatan Tollås. Positivt er det imidlertid at Mos Abdellaoue og Tor Hogne Aarøy er tilbake fra skade, og begge tar plass på benken.

Ødegaard hviles ikke

Lenge var det usikker tom Strømsgodsets gode keeper Adam Larsen Kwarasey kunne spille dagens kamp. Men han er meldt spilleklar og starter. Det gjør også den femten år gamle kometen Martin Ødegård, som landslagsdebuterte på onsdag. Mon tro hvor mange klubber som er og ser på han i dag?

Hjemmeformen avgjør

AaFK ligger svært utsatt til på tabellen, kun to poeng unna direkte nedrykk, og trenger å vinne flesteparten av sine fire siste hjemmekamper for å holde seg i eliteserien. For borteformen har vært skral i det siste, med tre tap og elendige prestasjoner mot Sarpsborg 08, Brann og Molde.

AaFK har et godt tak på Strømsgodset på hjemmebane. På de syv siste kampene har AaFK vunnet fem kamper, spilt en uavgjort og tapt en. Tapet kom i fjor da Strømsgodset ble seriemester. I år har ikke drammenserne prestert like godt, men innehar likevel en sterk tredjeplass på eliteserietabellen.

Lagene

AaFks lagoppstilling (4-4-2): Sten Grytebust, Akeem Latifu, Daniel Arnefjord, Oddbjørn Lie, Demar Phillips– Elmehdi Karnass, Sakari Mattila, Peter Orry Larsen, Henrik Bjørdal – Leke James, Torbjørn Grytten.

Benken: A. Li, Aarøy, Abdellaoue, Matland, Martinussen, Hoff.

Strømsgodsets lagoppstilling (4-4-2): Kwarasey – Brovsky, Høibråten, Valsvik, Storbæk – Storflor, Fossum, Ødegaard, Abu – Wikheim, Ogunjumi.

Benken: Gundersen, Hamoud, Jradi, Kovacs, Kastrati, Gjerstrøm, Sørum.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Lillestrøm24135641281344
4Rosenborg23127449311843
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk