Fotball

Jönsson håper på Viking-seier

<p>I år som i fjor kan Viking avgjøre gullkampen i eliteserien. Nå krysser Stabæk-trener Jan Jönsson fingrene for mørkeblå seier i Fredrikstad.</p>

STAVANGER 20080921:Stabæks trener Jan Jönsson og Vikings trener Uwe Rösler ( til v) under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Stabæk på Viking Stadion i Stavanger søndag kveld. Kampen endte med seier til Viking 4-1. Jönsson roper og gestikulerer. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Foto: Hansen, Alf Ove

  • Olav Rege Olsen
    Olav Rege Olsen

VIKING: I fjor «hjalp» Viking vestlandsrival Brann med å sikre gullet. Også den gang gjensto det tre serieomganger. Brann klarte ikke ta poeng borte mot Aalesund, men Peter Ijehs to mål i 2-1-seieren mot Stabæk var nok til å slippe gulljubelen løs i Bergen for første gang på 44 år.

I søndagens oppgjør mot Fredrikstad kan Viking nok en gang bidra til at en eliteserierival skriver klubbhistorie. Dersom Viking vinner i Østfold, kan Stabæk juble for sitt første seriegull noensinne, allerede før de har satt i gang kampen mot Brann. Det oppgjøret har avspark klokken 20.00. – Jeg har fått med meg at gullkampen kan være avgjort før vi spiller vår kamp på søndag. Viking er i slaget for tiden, og en seier til dem hadde jo ikke vært å forakte, sier Jönsson til Aftenbladet.

Samtidig presiserer svensken at han må holde fokus på eget lag.

– Vi gjør nok klokest i å tenke på vår egen kamp. Vi må gjøre riktig forarbeid og konsentrerer oss om våre egne oppgaver, maner en gulljagende Jönsson.

Marerittet Fredrikstad

Dersom statistikken fra tidligere møter mellom Fredrikstad og Viking skal legges til grunn, gjør nok Stabæk-treneren rett i å satse på egne menn.

1973 var forrige gang Viking vant en kamp i øverste divisjon på bortebane mot Fredrikstad. Viking-trener Uwe Rösler er klar på at klubben vil avlive skrekkstatistikken fra borteturene til Østfold.

– Dere journalister er alltid opptatt av statistikk, men slike tall er til for å brytes. Vi har slått Tromsø på bortebane tidligere denne sesongen, minner Rösler om.

Optimistisk Rösler

Han tror Viking kan gjenta bedriften i søndagens oppgjør mot serietoer Fredrikstad.

– Vi har hatt gode treninger denne uken, og når vi gjør ting enkelt, og spiller effektiv fotball med entusiasme, har vi gode muligheter til å ødelegge statistikken, sier Rösler.

Hvis Viking vinner mot Fredrikstad, er klubben i høyeste grad med i kampen om medalje i årets eliteserie.

Les også

  1. Slik tar Stabæk gull

  2. Rösler utelukker ikke kjøp av leiesoldater

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien