- Jeg løper fra John Arne. Han er ikke så rask lenger

Sjekk Riises svar til Rosenborgs rappkjefta høyrekant.

Pål Andre Helland og John Arne Riise møtes på Lerkendal i helgen.

TRONDHEIM: Årets spiller i eliteserien 2015 og RBKs for tiden aller største profil. Mot mannen med tidenes flest landskamper for Norge, som gjør comeback fra start i en eliteseriekamp.

Les også

RBK-keeperen: - Skjønner det er vanskelig å sette børskarakter på meg

Eller for å beskrive det slik:

Den mest rappkjefta spilleren i eliteserien det siste året. Mot mannen som antakelig har skapt flere overskrifter enn noen annen norsk fotballspiller i historien.

Det er utgangspunktet før RBK— AaFK på søndag.

- Slik det skal være

Det er liten tvil om at Pål Andre Helland og John Arne Riise har respekt for hverandre. Men når to rappkjefta fotballpersonligheter blir konfrontert med hverandres uttalelser om hverandre – da kommer også «meldingene».

— Om jeg møter John Arne én-mot-én uten sikring? Da løper jeg bare fra han. Han er ikke så rask lenger, gliser Helland til adressa.no

Før han tørt legger til:

— Og skulle han ha sikring, kommer jeg nok til å prøve å drible han uansett. Når jeg er i form, dribler jeg alle i Norge.

Ok.

Samtidig er det en person i Ålesund som gjerne vil ha et ord med i det laget:

— Han sier han skal drible meg… Det er bare moro. Det er sånn det skal være. Klarer han å drible meg på ræva, er det all «kred» til han. Men nå er jo ikke jeg venstreback, da, og er ganske sikker på at Mikkel Kirkeskov kommer til å ta han!

Les også

Sjekk Svenssons helt nye rolle

— Stum av beundring

Mellom «meldingene» medgir imidlertid Helland at det blir spesielt å møte Riise på Lerkendal.

— Den karrieren han har hatt, er det bare å ta av seg hatten for. Jeg er stum av beundring. Et sterkt hode, voldsom vilje og en fantastisk venstrefot, sier han.

— Helland er en utrolig fin fyr, sier Riise om konkurrenten.

— Han er en type norsk fotball trenger. En fantastisk spiller, og en «unorsk» ving som kan finne på helt syke ting. Han kan være borte i kamper, men så dukke opp og gjøre de mest overraskende tingene. Jeg ønsket ham på landslaget i fjor. Fordi han er god, og skaper litt blest.

- Forberedt på skudd fra 40 meter

Etter å ha vært skadet i starten av sesongen var Helland tilbake mot Vålerenga sist. Riise har to innhopp for et AaFK som har startet sesongen svakt. I så måte tror begge at RBK er relativt klare favoritter søndag.

— Vi ser for oss at Rosenborg kommer til å styre. Vi vil prøve å spille vårt spill, men vet samtidig hvor gode Rosenborg er på hjemmebane. Vi må være godt organiserte og samtidig ta vare på sjansene.

— AaFK skal vi slå på Lerkendal. Der skal vi vinne hver kamp, sier Helland.

- Riise sier formen nærmer seg mer og mer Hva slags forfatning tror du han er i nå?

— Akkurat nå tror jeg hodet er bedre enn kroppen. Han er sikkert i god fysisk form, men man må nesten være fotballspiller for å skjønne hvordan ting funker: Å herje på tredemølla er noe annet enn å være i toppform fotballmessig. Men vi forventer at han kommer til å skyte ofte, gjerne fra 40 meter, sier Helland.

— Riise mener danske Kirkeskov vil stoppe deg…

— Hmmm… Jeg begynner å komme i skikkelig form, og 2. omgangen mot Vålerenga var bra. Vi får se om vi ikke får konfirmert dansken litt på søndag, gliser Helland.

United-stjerne med såpe på hanskene sendte Løkberg til Ranheim. Hør siste utgave av «Rasmus&Saga» her eller abonnér på podkasten i iTunes.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering