Fotball

Vilhjálmsson: - Jeg fryktet at jeg ikke kom til å score

Målscoreren brant store sjanser tidlig i kampen, før han endelig fikk ballen bak Leciejewski.

 • Adrian A. Aagesen

LERKENDAL (adressa.no): Matthías Vilhjálmsson åpnet scoringskontoen sin for sesongen mot Brann, men islendingen fryktet at han måtte gå målløs av banen.

— Jeg burde ha scoret flere mål, men man skal aldri slutte å prøve. Jeg sto på videre og fikk målet til slutt, innrømmer Vilhjálmsson og legger til: Jeg begynte å tenke at det kom til å bli en av de dagene hvor ingenting gikk i mål, men bestemte meg raskt å fortsette å prøve.

Les også

Rosenborg-børsen: Årsbeste av de Lanlay. Hva er din dom?

(krever abonnement)

Ingen tilfeldigheter

1-0: Rosenborgs Matthías Vilhjálmsson jubler etter 1-0 scoring i eliteseriekampen mellom RBK og Brann på Lerkendal stadion.

Det var fine kombinasjoner på høyresiden som la opp til islendingens første mål for sesongen. Jonas Svensson fosset fremover og slo et praktinnlegg som spissen enkelt kunne styre i mål.— Vi har øvd mye på dette på treningsfeltet og har skapt gode relasjoner i angrepet. «Yanni» løp og dro med seg en spiller slik at jeg fikk god plass i feltet, fortsetter Rosenborgs første målscorer.

Han tok over spissplassen for Christian Gytkjær, som fikk seg en smell mot Aalesund i forrige serierunde.

— Det er treneren som bestemmer hvem som starter neste kamp. Gytkjær er en fantastisk god spiller, men jeg føler jeg la inn en god søknad, sier spissen til adressa.no.

Dårlig feste

Lørdagens kamp var Rosenborgs tredje oppgjør på den nye gressmatten. Arbeidsforholdene var så som så, ifølge islendingen.

— Det var noen ganger hvor jeg slet med fotfestet, spesielt i vendingene. Jeg tror spillet vårt blir enda bedre utover sesongen når både banen og relasjonene har fått satt seg.

God kontroll

Rosenborg hadde få problemer med å sende Brann poengløse tilbake til Bergen. Islendingen oppsummerer kampen som meget god.

— Vi har holdt nullen mye og slitt litt med å score mål. Mot Brann scorte vi på hodet, et langskudd og en straffe. Det var deilig å vise publikum at vi også kan score mål og jeg føler vi hadde god kontroll gjennom hele kampen, avslutter han.

Les også

 1. Se de Lanleys praktscoring i nedsablingen av Brann

 2. Rosenborg ydmyket Brann: Praktscoring av de Lanlay

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Matthias Vilhjalmsson
 3. Rosenborg BK
 4. SK Brann