Fotball

Grindheim: - Det skal blåse litt

Christian Grindheim var tilbake, Vålerenga vant over Vidar i cupen og Kjetil Rekdal ville bare snakke om det sportslige. Freden rådet på Ullevaal.

Christian Grindheim og Vålerenga gikk videre i cupen. Foto: NTB scanpix

 • Arne Hole

Kanskje rådet freden litt for mye ute på banen også. Vålerenga 1 brukte 84 minutter på å ordne 3-1-seieren over Vidar, laget som ligger på plassen bak Vålerenga 2 på 2. divisjonstabellen.

– Det er alltid gøy å spille fotball, svarte kaptein Christian Grindheim da det uunngåelige spørsmålet måtte komme: Hvordan var det å være tilbake på laget etter at trener Kjetil Rekdal satte ham ut i forrige uke? Ikke bare ut av laget, men ut av troppen. Ut i kulden.

– Tøft? Nei, det har gått greit. Jeg er ikke så aktiv på Facebook og leser ikke så mye aviser. Jeg er flink til å holde sånne ting vekk fra meg selv, sier midtbanespilleren, som fikk en ny helgeopplevelse. Full fart hjemme med to unger, mens VIF brukte søndagen til å tape 2–3 mot Strømsgodset – etter å ha ledet 2–0. – Blir du forsiktig med å kritisere Rekdal heretter?

– Vi har et godt forhold. Hadde jeg spilt "ræva" her, så hadde jeg fått høre det. Det blir fort kjedelig hvis det ikke er noe temperatur. Og så var det godt å få noen journalister på treningen igjen, fleiper Grindheim om medieoppbudet da Rekdal avskiltet kapteinen.

Oppmøtet på landskamparenaen var mer beskjedent, bare 1496 tilskuere.

LES OGSÅ:

Les også

Vidar-kapteinen: - Vi går ut med hevet hode

Les også

Vålerenga videre med et nødskrik mot 2. divisjonslag

Rekdal med hjemmeønske

– Jeg evaluerer ikke spillere i media. Dessuten er jeg ferdig med den saken, svarte Rekdal han ble bedt om å gi sin vurdering av Grindheim. Treneren var mer opptatt av hell i trekningen i kvartfinalen. Den hadde han full kontroll på.

– Jeg vil ha hjemmekamp, og da kan vi få Sarpsbporg, Sandefjord, Kongsvinger eller Rosenborg.

Alt unntatt ett lag høres greit ut av disse for VIF, som i fjor røk ut av cupen i 2. runde for 2. divisjonslaget Gjøvik/Lyn.

Men selv om cupen så langt har vært en oppmuntring for Oslo-laget, bekymrer plasseringen tredje sist på tabellen. Søndag venter Aalesund på bortebane.

– Alle de 18 gjenstående kampene blir viktig, men jeg har tro på at vi skal klatre når vi får tilbake spillere som Zahid (måtte trekke seg etter oppvarmingen), Daniel (Fredheim Holm), Moa (Mohammed Abdellaoue) og Enar (Jäger).

Vidar yppet seg

Vidar kom til Ullevaal med skalpene til Sola, Bryne og Viking i beltet og bød VIF god motstand de første 20 minuttene. Så tok VIF mer over, og Juventus-utleide Vajebah Sakor ordnet 1–0 etter et par kjappe tverrvendinger på 16-meterstreken.

VIF burde ha øket til 2–0 tidlig i annen omgang, men i stedet utlignet ballsikre Sigve Kleppa Christensen for rogalendingene.

Det lignet ekstraomganger helt til Niklas Castro kom på banen og serverte Deshorn Brown er perfekt innlegg som jamaicaneren headet i mål etter 84 minutter. I et desperat forsøk på å utligne stormet Vidar-keeperen i angrep på den siste corneren. Det ble ikke så vellykket da Simen Juklerød kontret mot ham og sørget for 3–1. Idyll i Vålerenga!

Les mer om

 1. Fotball-NM
 2. Vålerenga Fotball
 3. Vidar FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Rekdal om VIF-bråket: - Det handler ikke om at jeg er for autoritær

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Vålerenga i krise: - Vi har ikke barket sammen i slåsskamp

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Rekdal gir Vålerenga-kapteinen fri etter alvorsprat

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Full splid i Vålerenga

 5. FOTBALL
  Publisert:

  «Konflikten må løses. En liksom-forsoning hjelper bare noen dager»

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Ingen Deila-effekt for VIF – rotet vekk ledelsen mot Sogndal