Fotball

Solid keeperprestasjon sendte Klepp til topps

På stillingen 1-0 og da Trondheims-Ørn la press på Klepp, vartet Oda Bogstad opp med en fantastisk reaksjonsredning og reddet seieren for Klepp. Nå topper laget Toppserien.

Klepp-spillerne kunne juble for tre poeng mot Trondheims/Ørn. Foto: Charlotte Mæland

 • Charlotte Mæland

Klepp — Trondheims-Ørn 2-0

Det var en sjansefattig kamp mellom Klepp og Trondheims-Ørn søndag ettermiddag, og de sjansene bortelaget kom til, de ryddet Oda Maria Hove Bogstad opp i med stor glans. Etter bare syv minutt var nykommer Katrin Asbjørnsdottir frempå og ga Klepp ledelsen, og etter det ble det mye frem og tilbake. Ingen av lagene klarte å ta styringen i kampen, og ingen av lagene klarte å komme til de store sjansene.

Men så hentet Trondheims-Ørn seg inn og fikk lagt et større trykk på Klepp. Flere ganger ryddet forsvaret opp, men da Bogstad ble satt på prøve, vartet hun opp med strålende redninger. Spesielt avgjørende ble redningene hennes da et hardt skudd ble fyrt av like foran henne, og på ren reaksjon fikk hun tatt armene opp og bokset unna ballen.

– Jeg håper jo redningene er det som holder oss i kampen, og jeg håper jeg bidrar til å holde oss inne i kampen. Hadde vi fått to mål mot oss,hadde det blitt vanskelig å hente seg inn, forteller målvakten etter kampen.

Les også

Sterk borteseier for Klepp

Les også

16-åring scoret da Klepp banket Vålerenga i seriepremieren

Til topps i Toppserien

Bogstad slet benken bak Justine Bernier i fjor og uttalte til Aftenbladet at hun burde få stå på A-laget. Etter tre kamper i årets Toppserie har hun bare sluppet inn tre mål og vartet opp med gode prestasjoner. Derfor gliser hun bredt om dagen.

– Det er dette som er det kjekkeste. Jeg må innrømme at det er mye kjekkere å spille i Toppserien enn i 2. divisjon. Jeg håper jeg kan fortsette som dette og spille hver kamp og beholde plassen.

Oda Bogstad reddet seieren for Klepp. Foto: Charlotte Mæland

Mens 18-åringen i fjor viste noen svakheter la hun inn mye egentrening for å ta steget opp. Etter flere kamper der hun satt på benken ble hun igjen på stadion for å trene — om det så bare var utspark. Hun ville bli bedre, hun ville ta over førstekeeperplassen, men den beskjedne keeperen vil fortsatt ikke innrømme at hun er blitt en dyktigere keeper.– Jeg synes det har gått bra og jeg synes selv at jeg presterer på trening og det viser igjen i kamp. En av svakhetene mine i fjor var at jeg slet litt i feltet, men i disse kampene har jeg hatt kontroll på det, så jeg føler selv jeg har hatt en god start på sesongen, sier hun og smiler.

Hun smiler dog ikke bare for egen prestasjon. Etter tre kamper topper Klepp Toppserien. Laget har like mange poeng som LSK, men topper med bedre målforskjell.

– Vi kan ikke få bedre start enn dette, sier hun og gliser.

 1. Les også

  Snuoperasjon ga tre Ørn-poeng mot Tom Nordlie og Avaldsnes

Les mer om

 1. Trondheims-Ørn
 2. Klepp IL

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Nok en stor bragd av Klepp

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Klepp straffet seg selv

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Sterk borteseier for Klepp

 4. FOTBALL
  Publisert:

  16-åring scoret da Klepp banket Vålerenga i seriepremieren

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Skadepregede Klepp tapte

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Målene kom til slutt for Klepp