Fotball

Tjærnås har kartlagt flere aktuelle Brann-spillere

— Jeg skal jobbe vettet av meg for å lykkes, sier den ferske Brann-speideren.

Avtalen med Lars Tjærnås (t.v) ble klar i vinter. Her snakker han om sine forventninger tiø Brann-jobben i Ballspark.
  • Lars Måseide

Lars Tjærnås hadde i dag sin første arbeidsdag i Brann, men har allerede funnet spillere klubben kan hente i sommer.

Brann er ikke viden kjent som en klubb med stor suksess på overgangsmarkedet. I dag var første arbeidsdag for Lars Tjærnås – mannen som vil endre det inntrykket.

— Jeg gleder meg kolossalt, og skal jobbe vettet av meg for å lykkes sammen med klubben. Det avgjørende er å få på plass systemer og rutiner som står igjen over tid, og som gjør at spillerlogistikk fungerer også om fem eller ti år uavhengig av hvem som driver det , sier klubbens nye speider, han.

Tjærnås' oppgave blir å kartlegge og finne spillertyper som Brann-trener Lars Arne Nilsen etterlyser. Selv om 54-åringen startet 1. juli, har han allerede lett etter spillere som kan være aktuelle for Brann.

— Siden jeg ikke samler på frimerker eller er glad i å strikke har jeg heller startet jobbenda jeg har hatt sjansen. Vi har etter hvert kommet til en liste med aktuelle kandidater i ulike roller og posisjoner. Felles for nesten alle er at de ikke er sjekket i nærheten av godt nok til å tenke overgang. Men noen få kommer vi forhåpentlig til å bli såpass trygge på etter hvert at vi kanskje kan gå videre med dem, sier Tjærnås, som ikke vil gå ut med navn.

Fra Norling til Nilsen

Allerede i vinter, da jobbtilbudet ble godtatt, startet Tjærnås å speide på vegne av Brann. Et trenerbytte midt i sesongen gjorde at noe av arbeidet måtte legges på is – ikke minst etter formasjonsendringen fra Norlings 4-4-2 til Nilsens 4-3-3. Lars Arne Nilsen legger ikke skjul på at dagens tropp har sine mangler, og ønsker nye spillere inn når overgangsvinduet åpner 15. juli.

— Vi har ikke noe alternativ på back eller et anker på midtbanen, og vi skulle gjerne hatt en venstrebent kant. Vi har mange gode fotballspillere, men det er litt ubalanse i laget. Jeg har mine ønsker, men om en får de vet jeg ikke, sier Nilsen.

- Vil ikke miste Haugen

51-åringen mener Brann mangler midtbanespillere, men har for mange spisser og stoppere. I de to foregående kampene måtte han blant annet bruke Jakob Orlov som indreløper. Da passer det dårlig at Aalesund er interessert i Fredrik Haugen.

— Jeg har ikke lyst å miste Fredrik Haugen, men hvis Aalesund legger inn så mye penger i potten at vi kan kjøpe to andre spillere kan det skje. Vi jobber med det vi har, men i en fotballklubb er man alltid ute etter nye spillere og det vil være noen som vil forsvinne, sier strilen.

Deler speideransvaret

Sammen med sportssjef Rune Soltvedt skal Lars Tjærnås prøve å finne gullåren i et fjell av gråstein. Brann har speideransvaret for spillerne på Vestlandet og i 1. divisjon, mens Tjærnås har ansvar for speidingen som i hovedsak vil foregå i Skandinavia og Nord-Europa.

— Rollefordelingen mellom Rune og meg er klar. Han bestemmer – jeg utfører. Sånn må det være. Når det er sagt har Rune og jeg hatt nesten tettere kontakt enn jeg har hatt med familien min enkelte dager allerede, og vikommuniserer veldig godt sammen. Så det blir neppe et problem, men jeg vilog vet at klubben skal ha to hender på rattet, forklarer han.

Vil forlenge engasjementet

Da Tjærnås ble offentliggjort som Brann-speider i februar sa Soltvedt dette om ansettelsen:

— Jeg og han skal jobbe sammen med å få en bedre struktur og systematikk i arbeidet vårt med spillerlogistikk. Det som er så bra med denne ansettelsen, er at Lars er fotballfaglig meget kvalifisert. Det er viktig å få inn en som forstår de rollekravene som kreves i vårt system. Det har han full kontroll på.

Nå skal sportssjefen forsøke å utvide speiderstillingen til 2016.

Les mer om

  1. Fotball 1. div