Fotball

Disse seks TIL-spillerne kan signere for ny klubb på fredag

Samme dag som TIL spiller sin første seriekamp etter EM-pausen kan i teorien seks av Bård Floviks spillere signere for andre klubber. Per i dag er TIL i forhandlinger med én av dem om ny avtale.

KONTRAKT: Filip Loncaric, Christer Johnsgård, Sofien Moussa, Henrik Gjesdal, Morten Gamst Pedersen og Magnus Andersen er alle på utgående TIL-avtaler.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

Gutan har spilt 13 kamper ut i sesongen, og har tatt 13 poeng. Med det ligger klubben som nummer 11 på eliteserietabellen før LSK venter på Østlandet fredag kveld.

Utenfor banen skjer det også mye på Alfheim, og klubbledelsen har måtte tenke på hvilke spillere som er ønsket videre inn mot 2017-sesongen.

Årsaken er at spillere som har en kontrakt som går ut ved nyttår allerede 1. juli kan forhandle med andre klubber. På Alfheim er det per i dag seks spillere i denne kategorien.

Les også

Tromsø-spissen har scoret i fire kamper på rad – kan bli benket

Filip Loncaric (29)

Kroaten ble TIL-spiller i vinter da han kom fra bosnisk eliteserie. Målvakten har ikke spilt et eneste minutt med eliteserien i vår ettersom TIL har valgt å satse på Gudmund Taksdal Kongshavn som førstekeeper. Har stått fire cupkamper, og er sentral i at Gutan er i kvartfinalen i cupen.

Henrik Gjesdal (22)

Midtstopperen kom fra Nest-Sotra i 2014. Han har sittet mye på benken, men fikk i mai flere muligheter på A-laget. Med et par unntak gode innhopp, og virker langt nærmere laget enn han var i vinter da TIL åpnet for å leie eller selge Gjesdal.

Magnus Andersen (30)

Har vært TIL-spiller siden han kom fra Alta i 2011. Er tilbudt en fireårsavtale som han per i dag vurderer å signere. Har sportslig sett slitt i vårsesongen, og står uten målpoeng (mål eller målgivende pasninger) etter at 13 seriekamper er spilt.

Morten Gamst Pedersen (34)

Var en av sist vinters store overganger i Norge. Den tidligere Premier League-spilleren har ikke spilt for TIL siden 21. april mot Rosenborg. Da ble han skadet, og er nå i opptrening.

Sofien Moussa (28)

Tunisieren kom fra rumensk eliteserie, og var ikke spilleklar før tredje serierunde. Av TIL-ledelsen karakterisert som en spiss som ”ikke var hentet for å score mål”. Men har vunnet mange TIL-hjerter med spillestilen sin. TIL har sagt at en forlengelse med Moussa trolig blir for dyr.

Christer Johnsgård (29)

Fortsatt mest kjent som programleder i Kråkeklubben og Påskemorgen. Johnsgård ble hentet fra 2.-divisjonsklubben Senja i vinter. Har ikke hatt en optimal vinter på grunn av skader. Brukte fram til slutten av april også mye tid på innspilling av Påskemorgen for NRK, men har siden da trent for fullt.

Les også

 1. Andressen forlenger med TIL

 2. Lehne Olsen usikker til Lillestrøm-kampen

 3. Gladmelding til utålmodige TIL-fans

Venter med fem

— Vi tegnet ettårsavtale med fire av disse spillerne før sesongen (Moussa, Gamst Pedersen, Johnsgård og Loncaric red. anm). Alle disse vil vi vente med til utover høsten, i hvert fall godt inn i august. Da har det gått en del kamper, og de har vært her en periode, sier hovedtrener Bård Flovik til iTromsø.

Av de to siste på lista er TIL i forhandlinger med Magnus Andersen. iTromsø fortalte tidligere i måneden at klubben har tilbudt den trofaste finnmarkingen en ny fireårsavtale, noe han fortsatt vurderer.

— jeg håper det kommer en avklaring fort. Om det er om en eller tre uker vet jeg ikke, men det kommer fort til å gå etter LSK-kampen. Vi vil i hvert fall ikke la dette gå innover senhøsten, sier Flovik.

Henrik Gjesdal har TIL foreløpig ikke tatt stilling til.

— Jeg snakket med Henrik her om dagen, og der skal vi avvente situasjon. Det er like mye for hans egen del. Han har vært her i to og et halvt år. Hvis det viser seg at det blir lite spilletid er det også noe han må konkludere med, men vi kommer ikke til å gå inn i den type dialog med han, sier Flovik.

Å ha spillere på utgående avtaler er normalt i fotballverden, og Flovik er komfortabel med de valgene klubben har tatt til nå vedrørende de seks på lista.

— Det er en risiko å ta. Den største risikoen er at de velger en annen klubb, sier Flovik.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL