Fotball

Blatter nekter å trekke seg - tross siktelsen

FIFA-presidenten snakker ut etter fredagens oppsiktsvekkende utvikling i korrupsjonssaken.

Her gestikulerer Sepp Blatter under en pressekonferanse i juli.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Fredag bekreftet den sveitsiske statsadvokaten at Sepp Blatter er siktet i korrupsjonssaken mot FIFA. Dermed har det på ny stormet rundt FIFA-presidenten de siste dagene.

Nå sier Blatter at han har ingen planer om å trekke seg, i en uttalelse fra FIFA-presidentens advokater.

Blatter avviser at han har gjort noe ulovlig eller upassende under sin tid som president i Det internasjonale fotballforbundet.

Les også

FIFA-gransker skeptisk til Platini: - En del av Blatter-systemet

FIFA-toppen har ifølge sveitsiske myndigheter forklart at den mye omtalte millionoverføringen til UEFA-president Michel Platini kom i stand som følge av en gyldig kompensasjon.

Platini forklarer

Ikke lenge etter pressemeldingen fra Blatters hold ble sendt ut, forklarte Platini seg i et brev fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

– Jeg vil klargjøre at i perioden 1998 til 2002 var jeg ansatt i FIFA for å jobbe med et bredt spekter av saker relatert til fotball. Det var min fulltidsjobb og en rolle alle kjente til. Inntekten er oppgitt til myndighetene i henhold til sveitsisk lov, skrev Platini.

Franskmannen ønsker ikke å forklare seg detaljert, men hevder det ikke har hendt noe ulovlig.

– I respekt for den pågående etterforskningen vil jeg avstå fra å komme med en detaljert uttalelse, skrev Platini.

Kan overta

Før anklagene mot Blatter og Platini kom, var sistnevnte favoritt til å overta som FIFA-president etter sveitseren. 79-åringen trekker seg fra vervet neste år.

Blatter er blitt satt under hardt press etter at 14 personer i organisasjonen ble siktet for korrupsjon i mai. Det førte til at den mektige mannen har valgt å gå av som president under en ekstraordinær FIFA-kongress i februar. (©NTB/AFTENPOSTEN)

I en stor artikkelserie har vi tatt for oss FIFA. Dersom du vil sette deg ytterligere inn i den skakkjørte organisasjonen, anbefaler vi disse sakene:

Tidligere NFF-president:— FIFAs etiske komité var meningsløs.

Sveits:Derfor er det idrettspampenes Mekka.

Den oppsiktsvekkende avtalen:Slik fikk Blatter Putin til å endre russiske lover.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball