Fotball

Solbakken cupmester etter målrikt overtidsdrama

19-åring fra Færøyene ble den store helten i cupfinalens 102. spilleminutt.

CUPMESTER: Ståle Solbakken, her i forbindelse med Champions League-kampen mot Juventus i København i 2013, vant torsdag den danske cupen med FCK. Foto: NTB scanpix

 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

Brandur Olsen (19) startet kampen på benken, men da Ståle Solbakken og FC København trengte det som mest tok 19-åringen ansvar.

3-2-scoringen kom i kampens 102. spilleminutt, etter at lagene måtte ut i ekstraomganger på grunn av FC Vestsjællands 2-2-scoring like før full tid.

– Det var nok rutine og marginer som utgjorde forskjellen i en del avgjørende situasjoner. De var det beste laget i første omgang, så jeg kan ikke si at det var helt fortjent at vi vant, sa Solbakken etter kampen.

– 1. omgang var en katastrofe

FC København var storfavoritt før møtet med Vestsjælland, som ligger helt nede på en 11. plass i den danske Superligaen. Men det danske storlaget fikk det mye tøffere enn ventet.

– Første omgang var en katastrofe. De hadde mer energi og kjempet mer enn oss, sa Solbakken.

Apostolos Vellios ga Vestsjælland ledelsen da halvtimen var spilt, men i løpet av ti minutter i annen omgang snudde FCK kampen.

Først ved den svenske stopperen Per Nilsson, og så ved tidligere Lillestrøm, Wolverhampton og Molde-spiller Björn Bergmann Sigurdarson, som satte inn FCKs andre mål — i kampens 54. minutt.

– Fantastisk skuddteknikk

Vestsjælland slo imidlertid tilbake. To minutter før full tid, utlignet Dennis Sørensen og sørget for at kampen gikk til ekstraomganger.

Der ble altså innbytter Brandur Olsen den store helten, og 19-åringen avgjorde kampen på tampen av første ekstraomgang.

– Han har vist en fantastisk skuddteknikk på trening. Han er ikke redd for noe, og har fått mer utholdenhet og større arbeidsradius, sa Solbakken om matchvinneren.

Tom Høgli spilte én omgang for Ståle Solbakkens lag, mens Andres Østli spilte hele finalen for det tapende laget.

 1. Les også

  Gullhåpet lever for Solbakkens FC København

 2. Les også

  Deila: Derfor lykkes jeg, og ikke Solskjær, i utlandet

 3. Les også

  Solbakken og FCK ble ydmyket

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. FC København