Fotball

Tettey og Norwich tilbake i Premier League

Vant playoff-finalen mot Middlesbrough.

KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Alexander Tettey løp rett bort til Norwich-svingen og jublet med fansen etter opprykket til Premier League var i boks. Tettey og Norwich slo Middlesbrough i playoff-finalen mandag kveld.
  • Torgrim Gotland Bakke

Ett år etter Alexander Tettey og resten av Norwich-laget deppet over nedrykk til Championship, kunne de juble for en retur til Premier League. Med to tidlige scoringer og godt forsvarspill, holdt Norwich unna for Middlesbrough i playoff-finalen og sikret seg den siste opprykksplassen til Premier League. Et opprykk verdt rundt 1,4 milliarder kroner.

Opprykket betyr også at rekken av sesonger med nordmenn i Premier League holdes i live. Mens Fredrik Ulvestads Burnely er klare for Championship og Brede Hangelands fremtid i Crystal Palace er usikker, blir Alexander Tettey å finne på Englands øverste nivå i sesongen 2015/16. Motstander Middlesbrough hadde vunnet begge de tidligere kampene mellom de to denne sesongen. Sist for litt over en måned siden. Da vant Middlesbrough 1-0 etter et selvmål at Aleksander Tettey. Et tap som kostet Norwich direkte opprykk, men i kampen det gjaldt som mest byttet de to lagene roller.

To raske mål

Etter en åpen start med ett tverrliggerskudd fra hvert av lagene, fikk kanarifuglene fra Norwich for alvor luft under vingene da klokken tikket over ti minutter spilt.

GOD START: Norwich-spillerne jubler etter Cameron Jeromes åpningsmål. Spissen stjal ballen fra David Ayala og satte inn 1-0 mot Middlesbrough.

Cameron Jerome stjal ballen fra tidligere Norwich-stopper Daniel Ayala på venstre side av 16-meteren. Stopperen ville ha frispark, men dommeren lot spillet gå mens Jerome forserte inn i feltet og fra spiss vinkel satte han ballen mellom keeper og nærmeste stolpe.Og fem minutter senere var ledelsen doblet. Etter mange trekk, ble Nathan Redmond spilt fri i boksen. 21-åringen brukte en touch før han banket ballen ned i motsatt hjørne.

Boro ropte på straffe

Norwich beholdt overtaket et kort stund etter 2-0-målet før kampen roet seg betraktelig. Norwich ble hakket mer forsiktig og det ga Middlesbrough anledningen til å overta presset i kampen. Men rødtrøyene kom ikke til noen skikkelige målsjanser. Og 2-0 sto seg ut omgangen.

Etter hvilen var det mer av det sammen. Tettey og resten av Norwich-midtbanen lå veldig lavt og satset på kontringer. Boro fikk fortsette å styre spillet, men sjansene uteble også etter pause. Men etter en snau times spill ropte Jelle Vossen og Boro-fansen på straffe. Mike Dean blåste, men pekte motsatt vei og ga Vossen det gule kortet for filming. Reprisen viste av Vossen falt lett, men at det nok var kontakt mellom belgieren og Norwich-spilleren.

Reddet på streken

OPPRYKKSJUBEL: Norwich-fansen sang "We're going up" de siste fem minuttene av playoff-finalen mellom Norwich og Middlesbrough og slapp jublen løs for fullt da dommeren blåste av kampen.

Middlesbrough ropte nok en gang på straffe med ti minutter igjen, denne gangen for en påstått hands, men Mike Dean lot det gå. I stedet fulgte rødtrøyene opp med det beste offensive presset de hadde klart i hele kampen. God pasnigner og farlige innlegg endte til slutt i en corner. På kom lagets beste målsjanse da midtstopper Ayala fikk gå opp helt alene, men headingen ble klarert på streken av innbytter Lewis Grabban.Middlesbrough fortsatte å jage redusering og utligning, men den gule forsvarsmuren hindret flere målsjanser for Boro. Og den gulkledde halvdelen av Wembleys tribuner brøt ut i opprykksjubel når Mike Dean blåste av kampen.

Les også

  1. Han skal hindre tidenes første Premier League-sesong uten nordmenn

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Alexander Tettey
  3. Middlesbrough FC
  4. Norwich City FC