Rekdal gir Vålerenga-kapteinen fri etter alvorsprat

– Jeg har vært kaptein selv og blitt plassert på benken, og det er ikke akkurat det stedet du ønsker å være når du er frustrert, sier Kjetil Rekdal.

Christian Grindheim og Kjetil Rekdal, her fra årets eliteserie-kickoff på Ullevaal stadion i mars.

Søndag reiser Vålerenga til Drammen for å spille eliteseriekamp mot Strømsgodset. Det blir uten kaptein Christian Grindheim.

32-åringen er nemlig satt ut av troppen etter en samtale med VIF-trener Kjetil Rekdal.

– Jeg hadde en lang prat med Christian i går. Og sammen med trenerteamet er vi blitt enige om å gi Christian fri i helgen. Så plukker vi opp igjen tråden mandag, og ser hvordan veien videre blir, sier Rekdal til Aftenposten – og avviser ryktene om at Grindheim har fått sparken.

Rekdal presiserer samtidig at han på ingen måte har lagt skylden på den svake seriestarten på kapteinens skuldre. Den skylden tar han selv.

— For meg personlig tærer dette litt på

Grindheim har foreløpig ikke besvart våre henvendelser torsdag.

Etter 0-1-tap mot Haugesund på Ullevaal på selveste 16. mai - fotballens festdag – var 32-åringen brutalt ærlig om situasjonen i klubben befinner seg i.

— Dette var en forferdelig dårlig fotballkamp. Det var trist. Vi er fortsatt i motgang. Vi skal ikke tro at vi er for gode til å ligge der vi gjør, for det er vi absolutt ikke. Vi scorer for lite mål, slipper inn et mål i nesten hver kamp, da blir det vanskelig å ta poeng, sa Grindheim til Aftenposten - og fortsatte:

— For meg personlig tærer dette litt på nå. Det var ikke dette jeg hadde sett for meg. Vi har ikke nok spillere i form samtidig, vi har heller ikke det lille ekstra. Vi har vært under pari i 11 kamper.

Vålerenga ligger foreløpig på en 12. plass i eliteserien, og Rekdals mannskap har ikke scoret i serien de siste to kampene.

– I en klubb som sliter, vil det alltid være trenere og spillere som er misfornøyde. Sånn er det i fotballen. Jeg har vært kaptein selv og blitt plassert på benken, og det er ikke akkurat det stedet du ønsker å være når du er frustrert, sier Rekdal.

Herman Stengel går inn og spiller i stedet for Grindheim mot Strømsgodset.

PS! Vålerenga sliter med flere skader. Kjetil Wæhler (karantene), Ghayas Zahid (karantene), Daniel Fredheim Holm (skade) og Mohamed Abdellaoue (skade) er allerede uaktuelle til søndagens kamp. Det samme er trolig forsvarsspilleren Enar Jääger (sliter med skade).

Podkasten Aftenpodden sport: Lytt og abonnér i Itunes eller hør episoden her nå:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk