Fotball

Eikrem-suser til ingen nytte i den svenske cupfinalen

Malmö ledet 2-0, men tapte på straffesparkkonkurranse.

Det så bra ut for Malmö da Magnus Wolff Eikrem økte ledelsen til 2-0, men så raknet det i cupfinalen.

Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget spilte begge da Malmö FF tapte den svenske cupfinalen mot Häcken på straffesparkkonkurranse. Wolff Eikrem scoret, men til ingen nytte.

Det sto 2-2 etter full tid, men Häcken vant 6-5 i straffesparkkonkurransen. Dermed blir det ikke europacupspill på MFF neste sesong. Häcken får derimot spille europaligakvalik i sommer.

Markus Rosenberg sendte Malmö i ledelsen etter 39 minutter i torsdagens oppgjør, og norske Wolff Eikrem doblet ledelsen med et flott frisparkmål fem minutter senere. I det 51. spilleminutt fikk imidlertid Malmö Oscar Lewicki utvist, noe Häcken utnyttet. Demba Savage og Nasiru Mohammed sørget for balanse i regnskapet.

I straffesparkkonkurransen scoret Simon Sandberg det avgjørende målet for Häcken. Dermed kunne sistnevnte juble for cuptriumf.

– Det er en stor skuffelse. Vi håpet på fest, men i stedet er det Häcken som kan feire, sa Malmö-spiller Lewicki etter kampen, ifølge Expressen.

Han ønsket ikke å kommentere om han følte dommerens avgjørelse om å vise ham ut var riktig.

– Men det er klart at det røde kortet ble matchavgjørende. Det føles dårlig. Laget måtte jo spille videre med ti mann, påpekte Lewicki.

Jo Inge Berget scoret på sin straffe for MFF. Eikrem ble byttet ut etter 79 minutters spill. (©NTB)

Les også

  1. Norsk ishockeystjerne stormet banen i svensk skandalekamp

  2. Tilskuer slo ned journalist under svensk fotballderby

  3. «Jeg er en fighter. Jeg gir aldri opp.»

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Malmö FF
  3. Magnus Wolff Eikrem