Tromsøs fotballtalenter vekket oppsikt mot tyske toppklubber

— Ikke kommet noen henvendelser ennå, men det kan kanskje komme, sier TIL-treneren.

Flere av spillerne på TILs U19-lag har imponert tyske storklubber i løpet av den siste halvannen uken. Her poserer de etter kampen mot Freiburg.

Den halvannen uke lange Tyskland-turnéen til TILs U19-lag gikk over all forventning.

TIL møtte fire topp U19-lag fra den tyske Bundesligaen. Blant annet spilte de 1-1 mot både Hoffenheim og Freiburg, mens de tapte 6-4 mot Karlsruher og 3-0 mot Kaiserslautern.

— Mange av klubbene har blitt småinteressert i våre spillere og fått øynene opp for Tromsø Idrettslag. En av de tingene som er veldig bra med en slik tur er at vi får kjenne på nivået, samtidig som interessen for våre spillere blir større. Nå er det ikke kommet noen henvendelser ennå, men det kan kanskje komme, sier TIL 2-trener Lars Petter Andressen.

Tror på landslagsspill

Andressen sier at interessen for flere av juniorspillerne i TIL bare er hyggelig.

Han håper og tror flere av juniorene vil få sjansen til å trene med TILs A-lag eller få sjansen på aldersbestemte landslag.

— Mange tok jo nye steg her. Brian Stangnes var veldig bra her nede (fire mål red.anm.) og spilte jevnt over gode kamper, samtidig er han nok ikke aktuell for G18 nå, da må de først komme og se han spille. William Akre var på det landslaget tidligere og er helt i skorpen til å komme med, så han kan fort komme tilbake og være aktuell der igjen nå som han har levert godt den siste tiden, sier Andressen.

Avslutningen på Tyskland-oppholdet var han imidlertid mindre fornøyd med.

— Vi var til tider bedre enn Kaiserslautern, men taper 3-0 mot det som kanskje var det svakeste laget vi møtte her nede. Samtidig var det nok en god mulighet til å møte kvalifisert motstand for mange av våre unge spillere, sier Andressen.

Reiser til ny turnering

Allerede onsdag reiser han til danske Vejle for å delta på turnering med 1999-lag for TIL. Turneringen skal være en del av grunnlaget for inntaket på NTG til høsten.

— Vi ønsker de mest talentfulle spillerene som vi tror kan bli eliteseriespillere eller bedre, til å komme inn på NTG. Da er det viktig at vi blir godt kjent med dem. Turneringen i Danmark er en genial måte for å bli akkurat det, når vi får sett de i aksjon i knallharde toppkamper, sier Andressen.