Rösler mener Wigan dominerte mot Solskjærs Cardiff

Lars Tjærnås fulgte pressekonferansene etter Cardiffs seier tirsdag kveld.

STYRER: Uwe Rösler og Ole Gunnar Solskjær følger med fra sidelinjen under Cardiff-Wigan tirsdag kveld.

Pressekonferanser med managere i England etter en kamp slåss normalt om retten til å bli stemplet som opphavet til Robbie Williams' «When you say nothing at all». Sjansen for klisjeer og intetsigende pjatt er formidabel. De aller fleste er engstelige for at hver bokstav blir tolket, vridd og vendt på. Mange har også hatt god grunn til det.

Etter kampen på Cardiff City Stadium møtte de relativt få av oss som var der to managere som har en litt annen inngang. De snakker gjerne konkret, både om fag og enkeltspillere. Tirsdag kom først vinneren, Ole Gunnar Solskjær. Det var, ikke uventet, en fornøyd manager på podiet.

— Vi spilte ikke godt, eller opp til det som er vårt egentlige potensiale. Men vi vant, og det er det aller viktigste.

— Vi har først og fremst forbedret oss defensivt, og særlig på hvordan vi forsvarer oss inne i egen 16-meter. Vi har blitt mye bedre til å klarere innlegg.

- Dominerende keeper

Aller mest ros fikk venstreback Fabio.

— Fabio og Kenwyne Jones er eksempler på spillere som nå nyter godt av å spille fast uke etter uke. Det vil ha en stor og positiv innflytelse på karrieren deres.

— Vi har en keeper som er dominerende i spillet. David Marshall er en stor ressurs for oss, sier Solskjær, og fortsetter:

— Alt handler om å skape en enhet, og jeg ser mer av det nå enn i fjor.

Utelukker ikke flere forsterkninger

Neste spørsmål handlet om overgangsvinduet. Her var han , som ventet, mer vag.

— Det kan fortsatt komme noen både inn, eller flere forsvinne. Det kan dukke opp noen vi rett og slett ikke kan si nei til. Da handler vi.

Han kom med et konkret eksempel.

— Anthony Pilkington har vi fulgt i lang tid. Da sjansen kom til å hente han, kunne vi ikke la være.

Les også

Solskjær best i trenerduellen mot Rösler

Pilkington var mannen som erstattet Mats Møller Dæhli i pausen. Da undertegnede spurte om det skyldtes skade eller slitasje, var svaret klart.— Det var et bytte av taktiske årsaker. Jeg ville ha en endring av kampbildet.

På spørsmål om hva det å vinne gjør med stemningen i laget, kom kveldens bredeste smil.

— Det gjør noe med alle. Alltid. Enkelt og greit.

Han passet også på å rose Uwe Röslers Wigan.

— De spilte godt, og gjorde det veldig vanskelig for oss. Jeg visste omtrent hvordan de ville komme, og de virket ekstremt godt forberedt. De blir sterke.

Rösler: - Vi dominerte

Det var sceneskifte, og nevnte Røsler kom inn.

Første spørsmål fra salen var om han var skuffet.

— Skuffet?! Jeg ville vært skuffet om denne kampen også endte uavgjort. Jeg føler vi dominerte store deler av den, og at vi var det beste laget. Det kommer ikke til å være mange som dominerer kamper her som vi gjorde det i dag.

— Vi var gode, og både jeg og spillerne merker framgang. Vi slet med mange skader i oppkjøringen, men dette er en kamp jeg er godt fornøyd med.

Heller ikke han slapp unna spørsmål om overgangsvinduet. Han var mer konkret.

— Vi trenger forsterkninger på topp. I dag var problemet den øvre tredelen av banen. Hvis vi finner rette spiller til rett pris på topp, så handler vi. Men vi kan ikke konkurrere med andre klubber i denne ligaen på lønninger spesielt. Markedet denne sommeren på overganger har blitt svært tøft.

- Vi må begynne å ta poeng

Med lokale journalister i salen ble han spurt om sitt syn på hjemmelaget , og deres sjanse til opprykk. Han valgte et retorisk svar.

— Hvis ikke Cardiff kan rykke opp, hvem kan rykke opp da? De har det aller meste som skal til.

Det avsluttende spørsmålet handlet om Wigans fremtidsutsikter.

— Vi kommer til å bli gode, det er jeg sikker på. Men vi må begynne å ta poeng. Så enkelt. Så vanskelig.