Fotball

Avviser endelig frist for Champions League

Uefa-president Aleksander Ceferin avviser at han har satt en frist tidlig i august for ferdigspilling av mesterligaen og Europaligaen.

Uefa-president Aleksander Ceferin. Foto: Peter Dejong, NTB scanpix

 • NTB

Flere medier, deriblant NTB, meldte søndag at Ceferin i et intervju med tyske ZDF sa at de to europacupene må være ferdigspilt innen 3. august for ikke å bli avlyst. Det medførte ikke riktighet.

I intervjuet sa Ceferin at han ser for seg at de to turneringene kan avvikles i juli og august, men at det vil være for sent om man må spille inn i september.

– Presidenten var veldig tydelig på ikke å sette noen eksakt frist får når sesongen må være over, heter det i en uttalelse fra Uefa.

– Uefa analyserer for tiden alle muligheter for å få spilt ferdig de nasjonale seriene og europacupene. Dette gjøres i samarbeid med Den europeiske klubbforeningen (ECA) og European Leagues (ligaenes interesseorganisasjon) i arbeidsgruppen nedsatt 17. mars. Første prioritet er å ivareta folkehelsen.

 • LES OGSÅ: Premier League aner ikke når fotballen ruller igjen. Målet er likevel å fullføre sesongen.

Liverpool vant fjorårets Champions League. Foto: Felipe Dana, AP / NTB scanpix

Det slås fast at nåværende plan er å spille kamper i juli og august om nødvendig, men at det avhenger av når man kan begynne å spille fotball igjen etter tillatelse fra de nasjonale myndighetene i det enkelte land.

Ceferin og Uefa har nylig utsatt fotball-EM for menn til neste år, mens U21-EM og EM for kvinner skyves fra 2021 til 2022.

Det gjenstår fortsatt mange kamper i europacupene denne sesongen. Både i mesterligaen og Europaligaen er man i gang med åttendedelsfinaler, mens kvinnenes mesterliga står foran kvartfinaler.

Vinneren av Europaligaen er sikret plass i mesterligaen til høsten. Det er en rute Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har blinket ut som en mulighet.

(©NTB)

Les mer om

 1. Champions League
 2. Europa League
 3. UEFA

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Uefa med «sterk anbefaling» til medlemslandene

 2. FOTBALL

  NFF holder fast på EM-dobbel i 2021 tross OL-omberamming

 3. FOTBALL

  De er fotballens to mektigste menn. Den ene reagerer på den andres pengejag.

 4. FOTBALL

  Truer med å utestenge Belgia fra Champions League

 5. FOTBALL

  NFF med klar beskjed til Uefa: – Vil sende et kraftfullt signal

 6. FOTBALL

  Champions League-finalen utsettes