Bohinen satser lokalt mot Molde

Både Oddbjørn Lie og Jørgen Hatlehol er kanskje noe overraskende i startelleveren mot den regjerende seriemesteren.

Jørgen Hatlehol har kjempet seg inn på laget når Aalesund serieåpner mot erkerival Molde.

Lars Bohinen har naturlig nok prøvd litt ulike konstellasjoner i AaFK-laget i det som har vært en lang og merkelig oppkjøring til årets sesong, grunnet korona-situasjonen. De lokale guttene Oddbjørn Lie og Jørgen Hatlehol er ikke blant dem som er blitt benyttet mest i treningskampene, men er likevel inne i startelleveren i dag.

Det betyr at de nyankomne nederlenderne Shaquill Sno og Daan Klinkenberg må starte på benken.

Haugen og Castro?

Offensivt har trener Lars Bohinen satset på at Sigurd Haugen skal score målene mot Molde, trolig støttet av en offensiv Niklas Castro. Det kan se ut som AaFK starter i sin vante 3–5–2-formasjon, men det kan også bli 3–4–3. I startoppstillingen er Ståle Stålinho Søthre oppført som spissmakker til Haugen, men Sæthre blir vel trolig brukt på midtbanen.

Molde har en meget stor og solid spilletropp, trolig den bredeste i eliteserien. Angrepsrekken i dag er fryktinngytende. Erling Knudtzon, Leke James og nykjøpte Ola Brynhildsen. Her skal AaFK få nok å henge fingrene i.

Les også

Supporternes dom: Seriemesteren, dumpekandidatene og ønskesigneringene

Skader

Begge lag mangler sentrale spillere. Hjemmelaget AaFK må stille uten sin engelske midtbanespiller Jordan Mutch, som har fått en kjenning på baksiden av låret. Også Håvard Mork Breivik og Isak Määta, begge med overtråkk, må stå over. Nenass, Vetle Fiskerstrand og Torbjørn Agdestein er heller ikke tilgjengelige.

Molde mangler også folk, spesielt i forsvaret der gode Kristoffer Haraldseid er skadet ut sesongen.

Statistikk

Som de fleste vet har Molde hatt et meget godt tak på AaFK i eliteserien. Kun to kamper har AaFK vunnet. Men i fjor vant de oransje hele 4–0 hjemme i cupen – så alt er mulig.

Lagoppstillinger

AaFK: (3–5–2): A. Lie, Grønner, Gretarsson, O. Lie – Hatlehol, Bolkan Nordli, Carlsen, Sæthre, Olafsson – Castro, Haugen

Benken: Kongshavn, Sno, Klinkenberg, Fridjonsson, Bizoza, Uzochukwu, Karlsbakk

Molde (4–3–3): Linde – Haugen, Gregersen, Bjørnbak, Pedersen – Knudtzon, Hussain, Aursnes – Wolff Eikrem, James, Brynhildsen

Benken: Craninx, Mostrøm, Ellingsen, Christensen, Hestad, Wingo, Andersen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk