Han likte ikke avskjeden i United. Nå er Chris Smalling tilbake.

Tidligere Manchester United-spiller Chris Smalling er tilbake på Old Trafford torsdag. Måten klubben kvittet seg med ham på, likte han ikke.

Chris Smalling kan ta hevn mot Manchester United med sitt Roma.
  • Nicholas Bergh

Kort om saken:

  • Chris Smalling fikk mye kjeft som United-spiller før han ble solgt til Roma
  • Torsdag møter Smalling og Roma Manchester United i Europa League-semifinalen
  • Kampen sendes på TV 2 torsdag klokken 21

«Klumsete». «Ikke god nok». «En byrde».

Chris Smalling (31) fikk gang på gang høre det fra fans og eksperter i sin Manchester United-karriere.

Torsdag er han tilbake på Old Trafford som Roma-spiller. Der kan han ødelegge for Ole Gunnar Solskjær, manageren som solgte ham.

Smalling var tilbake fra skade i helgens kamp mot Cagliari. Roma-trener Paulo Fonseca har antydet at Smalling starter mot United. Dermed vil Smalling få sjansen til en slags hevn.

– Bedre enn ryktet sitt

Smallings United-karriere var en berg-og-dal-bane. Han ble hentet av Alex Ferguson i 2010. Under Louis van Gaal var han en del av kapteinsteamet. José Mourinho kritiserte ham i offentligheten. Og under Ole Gunnar Solskjær fikk han mindre og mindre tillit.

Ofte ble han syndebukken etter dårlige United-resultater.

– Jeg synes han er bedre enn ryktet sitt, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

– Det var nesten umulig for ham å overbevise folk. Han fikk et stempel som «ikke god nok for United». Det er veldig vanskelig å riste det av seg, fortsetter Thorstvedt.

«En dritt-situasjon»

Smalling ble først sendt på lån til Roma i 2019. Så ble han permanent Roma-spiller i 2020. Men måten det skjedde på, likte han ikke.

United solgte ham nemlig først på overgangsvinduets aller siste dag.

– Jeg visste at mine dager under Ole egentlig var talte. Jeg var litt frustrert, sa Smalling i et intervju med The Telegraph i fjor.

Chris Smallings United-karriere hadde også mange store øyeblikk, som seieren mot Paris Saint-Germain i Champions League i 2019.

Smalling trakk også frem at han nylig hadde blitt pappa. Dessuten hadde overgangsvinduet for engelske klubber stengt, så han var avhengig av bud fra utenlandske klubber.

– Jeg ble etterlatt i en dritt-situasjon, sa han.

Sammenlignes med Lukaku

I tolvte time ble imidlertid Roma og Manchester United enige. I Italia har han fått mye ros.

– Chris Smalling i Roma har vært en suksesshistorie, sier Strives Serie A-kommentator Even Braastad.

– Han er én av mange tidligere United-spillere som har dratt til Italia og fått en «boost». Spesielt Smallings første sesong var veldig, veldig bra og det er åpenbart at han trives godt i italia, legger han til.

De tidligere Manchester United-spillerne Chris Smalling og Romelu Lukaku omfavner hverandre etter en kamp mellom Inter og Roma.

Braastad mener Smalling har fått et bedre rykte i Italia og trekker en parallell til en annen tidligere United-spiller.

– Det er litt det samme som med Lukaku. Kvaliteten er helt utvilsomt bra når de er i form. Men det stoppet seg litt mentalt da de tidvis fikk et dårlig rykte i Manchester og England. Å få starte i et nytt land med ny kultur har litt å si.

Mener United er klare favoritter

For Roma har de siste ukene handlet om én ting: Å få stablet sammen et så bra lag som mulig til kampene mot United.

De har gitt opp jakten på en topp fire-plassering i Serie A og går «all in» for å vinne Europa League. Men Erik Thorstvedt tror italienernes ferd stopper i semifinalen.

– Manchester United er klare favoritter. Man United bør vinne denne turneringen, de er sannsynligvis det beste laget. I Champions League har du alltid superlag som Barcelona, PSG og Real Madrid, men i hakket under (Europa League) er de engelske klubbene mye rikere. Manchester United er en mye, mye større klubb enn Roma og det bør reflekteres ute på banen, sier Thorstvedt.

I den andre semifinalen møtes Arsenal og Villarreal.

PS: Tidligere United-spiller Henrikh Mkhitaryan spiller også på Roma.