Fotball

Danske Nagel Jacobsen er Branns nye sportssjef

Etter en marerittstart med null poeng på fire kamper, begynner danske Jimmi Nagel Jacobsen arbeidet med å «føre Brann tilbake til toppen av norsk fotball».

DANSK DYNAMITT: Jimmi Nagel Jacobsen er hentet inn som sportssjef i Brann.
  • Jens Friberg, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det ble presentert på en pressekonferanse på Brann Stadion lørdag formiddag.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben gjennom prosessen og gleder meg veldig til å komme til Norge. Gjennom arbeidet mitt de siste ti-femten år kjenner jeg norsk fotball veldig godt. Jeg kommer med ambisjoner om å føre Brann tilbake til toppen av norsk fotball, sier Jacobsen selv på pressekonferansen.

Dansken kommer fra et toårig opphold i Superliga-klubben Esbjerg, som rykket ned fra det øverste nivået i Danmark i 2019/20-sesongen. Etter to svake sesonger fikk han merke fansens vrede da de hengte opp en banner med teksten «Jimmy Nagel tag ansvar - pak dit lort» etter 0–4-tapet mot Viborg i april, skrev bold.dk.

Det første spørsmålet han fikk fra bergenspressen var om det var beleilig å forlate den danske klubben på nåværende tidspunkt, han valgte heller å takke klubben for en fin tid og svare på Branns nåværende situasjon.

– Det er ikke kult å ligge sist, det har vært en tung start. Men jeg synes også at den siste kampen på Lerkendal viste god tegn på hvordan vi ønsker å spille fotball, sier Jacobsen på spørsmål fra Bergens Tidende, og viser til Branns dramatiske tap på Lerkendal:

Nagel Jacobsen erstatter Rune Soltvedt, som sa opp sin stilling i februar.

– Grunnen til at Jimmi er riktig for oss nå, er at han har erfaring fra spillerlogistikk i Europa og har erfaring med ledelse. Han har jobbet både med utvikling av A-lag og akademi, sier daglig leder Vibeke Johannesen på pressekonferansen.

Bergensklubben har hatt en særs tøff start på sesongen og tapt alle sine fire kamper.

Mandag 2. pinsedag kommer regjerende mester Bodø/Glimt på besøk til Brann Stadion.

Saken oppdateres!

HELT SJEF: Branns daglige leder Vibeke Johannesen presenterte klubbens nye sportssjef på Brann Stadion lørdag. Her i forbindelse med en VG-reportasje i mai 2020.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Brann