Fotball

Jerv klatret opp på kvalikplass etter målfest

Storformen fortsetter.

Arne Sandstø og Jerv fortsetter å vinne.
  • NTB

Jerv - Øygarden 4–2

Da Jerv ledet 4-0 etter en times spill, så det ut til å gå mot en real utklassingsseier, til tross for at Øygarden hang med på notene og produserte godt med sjanser.

To reduseringer i avslutningsminuttene var imidlertid ikke nok til å ødelegge festkvelden for Jerv, som nå er oppe på sjetteplass i første divisjon. Laget har vært i forrykende form siden de gjenoppstartet sesongen etter å ha hatt en koronapause.

Jerv har to poeng ned til sensasjonslaget Stjørdals-Blink som kommer jagende bakfra, men står med en kamp til gode. Med seier i den vil Jerv også klatre forbi Åsane på femteplass, som er to poeng foran.

Les også

Fra nedrykkssumpen til opprykkskamp: Slik forklarer Jerv den store forandringen

To helt forskjellige omganger

Lørdag ble det en kamp med to omganger som var fra hver sin verden. I en sjansefattig første omgang ble John Olav Norheim eneste målscorer da han satte inn 1-0 etter et kvarters spill.

Forarbeidet til målet var av den pene sorten. Michael Baidoo ble tredd igjennom på høyresiden og satte på turbofarten og kom seg ned til dødlinjen før han la inn foran mål. Der kom Norheim på et sugent løp og satte ballen i mål fra kloss hold.

Andre omgang ble en målfest. Det startet allerede etter fem minutter da Ikhsan Fandi fikk ballen foran åpent mål da Øygarden ikke klarte å klarere etter et frispark. Fandi kunne nesten ikke bomme, og gjorde det heller ikke.

Aase-mål

Ni minutter senere økte Daniel Aase til 3-0 da han fyrte løs fra 16 meter. Ballen gikk via en motspiller og i mål. Fem minutter etter det igjen kom det som så ut til å være den endelige spikeren i kisten da Fandi ble tomålsscorer med et hodestøt etter en corner.

Øygarden hadde imidlertid ikke gitt opp håpet om å berge et poeng, men selv ikke mål fra Christopher Udeh og Bjarte Haugsdal kunne nekte Jerv seieren.

Med tapet rykker Øygarden ned på sisteplass i 1. divisjon, mens Jerv nå for alvor er med i kampen om en av kvalifiseringsplassene.

Les mer om

  1. FK Jerv