Fotball

Nedtur for Vindheim i Europa - fikk bank av AC Milan

Andreas Vindheim og Sparta Praha fikk det tungt mot AC Milan.

Andreas Vindheim (t.h.) i duell med Milan-målscorer Brahim Díaz.
  • Mats Haugland

AC MILAN - SPARTA PRAHA 3–0

Vindheim var den eneste i Sparta Prahas startellever som ikke hadde tsjekkisk pass da de møtte AC Milan i Europa League torsdag kveld.

Selv om AC Milan sparte noen av stjernene, var blant andre Zlatan Ibrahimovic, Simon Kjær og Diogo Dalot å finne i startoppstillingen til det italienske storlaget.

Det var hjemmelaget som åpnet best på ærverdige San Siro, og Milan-angriper Brahim Díaz sendte vertene i føringen etter halvspilt førsteomgang. Ibrahimovic var nest sist på ballen på scoringen.

  • LEST DENNE? Nordmann med på bragd i Europa – sjokkerte Tottenham
Vindheim spilte for Brann i flere år.

Vondt ble verre

Den svenske superstjernen fikk også en ypperlig mulighet til å doble ledelsen, men brente et straffespark ti minutter før hvilen.

I pausen ble Ibrahimovic byttet ut, inn kom Rafael Leao som erstatter. Den portugisiske 21-åringen markerte seg umiddelbart, og la på til 2–0 etter en snau time.

Så ble vondt enda verre for bergenseren Vindheim og hans lag. Manchester United-utlånte Diogo Dalot la på til 3–0 for vertene, et resultat som sto seg til slutt.

Nordmannen Jens Petter Hauge testet nylig positivt på koronaviruset, og var ikke i Milan-troppen.

Les også

  1. Elyounoussi herjet i Europa: Scoret to mål på fire minutter

  2. Haaland fortsetter å bøtte inn mål: – Tall for historiebøkene

Tung start

Dermed har Vindheim og hans tsjekkiske arbeidsgiver fått en blytung start på Europa League-gruppespillet. Etter to kamper står Sparta Praha med null poeng og 1–7 i målforskjell, og et avansement ser vanskelig ut. Milan topper tabellen med seks poeng, to foran Lille. Celtic står med ett poeng.

Malmö hentet Vindheim fra Brann for fire millioner kroner før 2015-sesongen. I mai i fjor gikk Vindheim til Sparta Praha.

Neste kamp for det tsjekkiske storlaget er borte mot Celtic i neste uke. Der venter en norsk duell mellom Vindheim og Mohamed Elyounoussi og Kristoffer Ajer (om han er skadefri).

Les mer om

  1. Andreas Vindheim
  2. AC Milan
  3. Zlatan Ibrahimovic
  4. SK Brann