Viking-talentet freste mot gult for filming – reddet uavgjort etterpå

VALLE (VG) (Vålerenga – Viking 1–1) Han hadde vært en plage for Vålerenga-forsvaret hele kvelden, og seks minutter før slutt fikk Harald Nilsen Tangen (20) lønn for løpingen.

FEIRET UAVGJORT: Joe Bell og målscorer Harald Nilsen Tangen.
  • Øyvind Herrebrøden, VG

Vikings midtbanespiller med 31 U-landskamper sikret 1–1 i en fotballkamp der begge scoringene satt på et tidspunkt der motstanderen hadde initiativet. Men kanskje skulle han hatt straffe også. før scoringen var han i harnisk etter å ha gått i bakken i feltet like etter pause – og ble belønnet med gult kort av dommer Tore Hansen.

Etterpå avviste han å ha prøvd å jukse til seg straffespark.

– Jeg hadde aldri lagt meg. Jeg prøver å stå på bena, men jeg blir hektet. Når det er kontakt, er det kontakt. Det er ingen grunn for meg til å falle rett foran mål, sier Harald Nilsen Tangen til VG.

Dommer Tore Hansen stilte opp for media etter kampen, og selv om han ikke hadde sett situasjonen på nytt på tv, beskrev han at tilbakemeldingene han hadde mottatt, tydet på at vurderingen var riktig.

– Det er muligens en liten kontakt, men han stuper fremover for å benytte seg av kontakten. Det har med helheten å gjøre. Jeg opplever at han skyver kroppen fremover i stedet for å fortsette. Jeg ser ikke for meg at kontakten har noe med kroppsforskyvningen å gjøre, fastholder dommeren fra Feda om situasjonen du ser her:

Les også

Fagermo: – Heller syvendeplass enn møkkainvesteringer

– I dette tilfellet må det være straffe eller filming i mine øyne. For meg er det ikke straffe, fortsetter Tore Hansen.

Nilsen Tangen rykket mellom Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation og Fredrik Oldrup før han gikk i kunstgresset innenfor 16-meteren.

– Jeg har ikke sett den igjen, men jeg kan frikjenne ham for filming. Det var kontakt. Men jeg opplever mer at han løper inn i mine ben, sier Tollås Nation, som ikke greide å være helt sikker på om det var straffe eller ikke.

Uansett fikk Harald Nilsen Tangen en liten oppreisning med bare seks minutter igjen. Da skjøv han 1–1 over streken etter forarbeid av Viking-kaptein Zlatko Tripic og innbytter Shayne Pattynama.

– Det var deilig. Ikke minst veldig bra spill. Det er sånn fotball skal spilles. Klikk-klakk, melder Harald Nilsen Tangen etter å ha scoret foran U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud. Han skal ta ut ny tropp tirsdag, men vil ikke kommentere enkeltspillere før uttaket.

Les også

Pellegrino-show mot gamleklubben: – Tidenes Glimt-debut på Aspmyra

– Men vi skal ha to U20-lag som skal spille mot Tyskland og ett lag som skal spille dobbeltlandskamp mot Frankrike, så det blir nok en eller annen landskamp på Tangen, melder med Smerud med et blunkefjes om Vikings gjennombruddsmann denne sesongen.

U21-landslagssjefen kunne fra tribunen se at Viking åpnet best og var lenge best i oppgjøret. Men Vålerenga vartet opp med de beste hadde å by på hele søndagskvelden allerede 11 minutters spill:

Det startet med et innkast fra Christian Borchgrevink på høyresiden og vridde seg sakte og trinnvis over til venstre. Til slutt spilte Leonard Zuta opp Osame Sahraoui på midtstreken, VIF-yndlingen trakk innover og løftet ballen over et høytstående Viking-forsvar.

Vidar Örn Kjartansson stakk på løpetur og var som en hare foran Viljar Vevatne hele sprinten. Alene med Arild Østbø var islendingen sikker – og i sin første start siden Sandefjord-kampen 30. mai satte han sesongens andre ligamål:

Men Viking hadde inititativet. Joe Bell styrte spillet, Nilsen Tangen fant ledige lommer, Zlatko Tripic kom nærmere og nærmere og ble hissigere og hissigere. Men Vålerengas ferske førstekeeper Kjetil Haug kastet seg både til høyre og venstre og reddet forsøkene fra Kristoffer Løkberg og Tripic før pause.

Det blir stort sett 3–2 til et av lagene når Viking spiller fotballkamper (snitt på over 4,3 mål per match i Eliteserien i år). De pleier dessuten å komme under – og de pleier å slå tilbake. Akkurat som mot Molde sist skjedde det også denne gangen, selv om det bare ble ett poeng søndag kveld.

– Vi var det beste laget, mener Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim.

Men det kunne blitt 2–0 før 1–1. Både Osame Sahraoui, Henrik Bjørdal og Tobias Christensen hadde anledning til å punktere matchen.

SCORET IGJEN: Vidar Örn Kjartansson (til høyre) var tilbake fra start for Vålerenga. Her feirer han med Amor Layouni og Jonatan Tollås Nation.
Les også

Gustafsson sendte Lillestrøm tilbake på vinnersporet

– Vi må få midtbanespillerne mye farligere enn nå. Vi er ikke farlige fra midten, og kantene våre skaper veldig lite. Vi må få mer målfarlighet fra kantene og indreløperne, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Treneren har faktisk fått flere mål fra forsvarsrekken enn fra midtbanen denne sesongen.

– Vi spiller en svak 1. omgang, synes jeg. Hever oss noe i annen og skaper i hvert fall potensialet til å få store sjanser og får kanskje et par. Men vi klarer ikke omsette dem, så samme melodien som det har vært lenge, sier Fagermo etter tre kamper på rad i Eliteserien med bare én VIF-scoring.

VG Live: Fyldig referat fra kampen her!

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk