Neymar etter nytt mål: – Vet ikke hva jeg skal gjøre for at folk skal respektere meg

(Brasil - Peru 2–0) Neymar (29) scoret for landslaget. Igjen. Men han er ikke fornøyd med anerkjennelsen han får som fotballspiller.

SCORET: Neymar scoret Brasils andre mål mot Peru i VM-kvalifiseringskampen natt til fredag.
  • Camilla Vesteng, VG

Natt til fredag scoret han Brasils andre mål mot Peru etter 40 minutter. Det gjorde ham til Brasils mestscorende i VM-kvalifiseringskamper med 12 fulltreffere. Dermed er han forbi legendene Romario, Zico og Ronaldo.

Etterpå var han likevel ikke fornøyd da han møtte den brasilianske pressen.

– Selvsagt er laget viktigst. Jeg er veldig glad for å være den beste målscoreren i kvalifiseringen, å ha flest målgivende for landslaget, sa Neymar, skriver goal.com.

Les også

Vilt corona-kaos stoppet Brasil og Argentina – kampen utsatt på ubestemt tid

Foran VM-kvalifiseringskampene har mediene i hjemlandet til superstjernen fokusert på at han ser overvektig ut. Han fikk også kritikk for å være ute av form i kampen mot Chile, da Brasil vant 1–0.

– Jeg vet ikke lenger hva jeg må gjøre for at folk skal respektere meg, sier Neymar og referer til journalister, kommentatorer og andre.

Gjennom karrieren, som har ført ham fra Santos i hjemlandet til Barcelona og nå Paris Saint Germain, har han fått mye negativ oppmerksomhet for blant annet filming på banen. I fjor holdt han en stor bursdagsfest i Brasil, til tross for coronapandemien som herjet og herjer.

– Noen ganger vil jeg ikke snakke i intervjuer, men når det er viktig så dukker jeg opp. Jeg overlater det til folk å tenke litt, sa Neymar til TV Globo melder Goal.com.

Les også

Leon (18) plukket ut på Neymar-lag etter triksevideo: – Helt uvirkelig

Brasil leder sin VM-kvalifiseringsgruppe, seks poeng foran Argentina. Begge med stø kurs mot Qatar neste år.

Ribeiro scoret Brasils første mål. Kampen ble spilt på Arena Pernambuco utenfor byen Recife på østkysten i Brasil.