Fotball

Solbakken frykter han blir «en vanskelig mann»: – Det er forferdelig

ROTTERDAM (VG) Ståle Solbakken (53) har ikke lagt skjul på at han synes landslagshverdagen er tøff. Nå gruer han seg til en lang vinter.

FRUSTRERT: Ståle Solbakken på vei fra Feyenoords hjemmearena til spillerbussen etter å ha tapt 0–2 mot Nederland.
  • Mats Arntzen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det blir ikke VM-sluttspill i Qatar i desember 2022. Det blir heller ikke VM-playoff i mars etter at Norge tapte 0–2 på De Kuip.

Dermed er det en god stund til Norge skal spille en tellende kamp igjen.

– Ja, når er det? spør Ståle Solbakken retorisk.

Det er lagt opp til en landslagspause i mars. Hvem som blir Norges motstander i en eventuell privatlandskamp er foreløpig uvisst.

Nations League starter opp 2. juni, mens selve EM-kvalifiseringen til mesterskapet i Tyskland i 2024 ikke starter opp før i mars 2023.

– Det er forferdelig. Jeg blir vel en vanskelig mann å ha med å gjøre det neste halve året, sier Solbakken.

Landslagssjefen langet også ut mot gamle lagkamerater:

Den norske landslagssjefen – som har vært klubbtrener siden han startet trenerkarrieren sin i HamKam i 2002 – har tidligere vært åpen om at han synes det er vanskelig å vende seg til livet som landslagstrener.

– Det er ikke synd på meg, men jeg må si at det er ganske annerledes enn å være klubbtrener. Jeg sliter litt med det, jeg skal være så ærlig å si det, sa han i oktober.

– Hvis det hadde gått «gærent», kunne jeg tatt dem inn i morgen, gått gjennom det stille og rolig og visst at vi hadde en ny kamp torsdag eller lørdag. Nå ser jeg dem igjen om fem uker, sa han etter 2–0-seieren mot Montenegro.

Solbakken ser likevel fremover med optimisme når det gjelder Norges sportslige sjanser på vei til Tyskland-EM i 2024.

– Jeg er helt sikker på at vi kvalifiserer oss i neste kvalik. Vi må huske at det har vært en kvalik der vi har hatt mange ting mot oss, sier Solbakken, og trekker frem skader, forfall, corona og restriksjoner som eksempler.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Ståle Solbakken