Keeperveteran blir Brann-spiller

Her er sportssjef Jimmi Nagel Jacobsens første signering.

Mikkel Andersen blir Brann-keeper, ifølge den danske avisen BT.

Mikkel Andersen (32) blir Branns nye keeper.

Det får Bergens Tidende bekreftet fredag morgen. Målvakten er på Brann Stadion for å gjennomføre medisinsk sjekk og ferdigstille overgangen.

Sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen har dermed gjort sin første Brann-signering.

Ifølge BT i Danmark, som først omtalte overgangen, er den 195 centimeter høye keeperen og Brann enige om en kontrakt på halvannet år.

Kåre Ingebrigtsen og Håkon Opdal på fredagens trening.

En noe ordknapp Kåre Ingebrigtsen hadde etter fredagens trening mest lyst til å snakke om lørdagens viktige kamp mot Tromsø.

Likevel:

– Vi har to keepere skadet, og har hatt det i ganske lang tid. Vi er glade for at han (Andersen) er på plass, sa Brann-treneren.

Mikkel Andersen vil være spilleklar fra 1. august, og er dermed uansett uaktuell for kampene mot Tromsø, Mjøndalen og Bjarg (cup).

Dansk fotballekspert: – Trodde han ville havne i større klubb

– Han er helt klart god nok til å være førstekeeper i flere danske klubber, sier Troels Bager Thøgersen, fotballekspert og redaktør i danske Tipsbladet.

Thøgersen sier han trodde Andersen ville ende opp i en større klubb. Årsaken til at Brann ble valget, tror han rett og slett er et trangt overgangsmarked for keepere som vil være førstevalg.

– Jeg er litt overrasket. Han har et sterkt navn i Danmark, men han blir jo ikke yngre. Vi må ta i betraktning at markedet for keepere er det mest begrensende i fotballen. Enten spiller du, ellers spiller du ikke.

Tabber bakover bidro til at Brann tapte poengene i Kristiansund forrige uke. Det får man mindre av med Andersen, skal vi tro den danske fotballeksperten.

– Dette er en stabil fyr. Han har spilt i mange år på mange nivåer, og vet hva han driver med. Han kommer ikke til å hente ballen øverst i hjørnet hver gang, men han gjør ikke mange tabber, sier Thøgersen.

Mikkel Andersen spilte mange år på nivå tre i England, før han meldte overgang til danske Midtjylland i 2015.

Ble utkonkurrert

Danske Andersen har bakgrunn fra en rekke klubber i England. Han har holdt til i blant annet Brighton, Brentford og Reading, i tillegg til danske Lyngby og Randers.

Andersen var reservekeeper i sin hittil siste klubb, Midtjylland, men har den siste tiden vært kontraktsløs.

– Han kjempet for plassen i Midtjylland, og spilte bra når han fikk sjansen. Men Midtjylland har rett og slett hatt bedre keepere. Det er en klubb med mye penger, og som kan hente skikkelig gode fotballspillere, sier Thøgersen.

Mener Brann får en ledertype

Trener Kåre Ingebrigtsen har tidligere sagt at han ønsker seg ledertyper. Det får han nå, skal man tro Jørn Just Kristensen, sportsredaktør i danske Herning folkeblad.

– Han er en veldig fin fyr. Hvis han får være førstekeeper, kommer han automatisk til å bli en leder i garderoben. Du hører alltid stemmen hans i kamp og på trening. Dette er en ledertype på og utenfor banen.

Det store spørsmålstegnet, mener Kristensen, er om keeperen er i kampform etter å ha spilt lite de siste årene.

– Jeg synes helt ærlig han så bedre ut på treningene for noen år siden, men han overrasket meg i Champions League forrige sesong. Midtjylland var ikke langt fra å ta poeng borte mot Liverpool, delvis takket være Andersen.

Eirik Holmen Johansen (til v.) har stått for Brann de siste kampene. Håkon Opdal er på vei tilbake fra skade, og kan få sjansen allerede mot Tromsø.

32-åringen signerte for Reading i 2008, og ble i klubben til 2015. Han spilte imidlertid kun tre offisielle kamper for Reading, og var i denne perioden stort sett på utlån i andre klubber i England. De siste seks sesongene har han spilt i Danmark.

Han har ti U21-landskamper for hjemlandet sitt. Som ung var Andersen et stort talent, som debuterte tidlig i toppfotballen og hadde en rekke klubbers interesse på seg.

Andersen har også rik erfaring fra Europacup-spill, blant annet mot Manchester United og Liverpool.

Brann har tre keepere i stallen: Håkon Opdal, Eirik Holmen Johansen og Markus Olsen Pettersen. Både Opdal og Pettersen har slitt med skader denne sesongen, mens Johansen gjorde to keepertabber i Branns seneste tap

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk