Steven Gerrard er ny manager for Aston Villa

Liverpool- og England-legenden Steven Gerrard (41) begynner på sitt første Premier League-eventyr som manager.

FRA GLASGOW TIL BIRMINGHAM: Steven Gerrard har oppnådd suksess med Glasgow Rangers, og skal nå forsøke å snu Aston Villa-skuta – som har tatt inn mengder vann den siste tiden.

Klubben skriver i en pressemelding at Rangers-manageren er deres nye manager.

– Aston Villa er en klubb med rik historie og tradisjon i engelsk fotball, og jeg er utrolig stolt over å være den nye hovedtreneren, sier Gerrard i pressemeldingen.

Sky Sports melder at Aston Villa vil betale 3–4 millioner pund i kompensasjon for Gerrard og assistenten Gary McAllister. Også The Times skriver dette.

Liverpool-legenden får et gjensyn med Anfield allerede 11. desember, når Aston Villa gjester Liverpool i Premier League.

Brann-spiller Aune Heggebø ble sammenlignet med Gerrard, uten at Bernt Hulsker var hundre prosent enig.

Det skal dreie seg om en 2,5 årskontrakt. Sky Sports skriver at Gerrard spiste middag med Villas daglige leder Christian Purslow i London sist kveld.

– At han klarte å vinne den skotske serien med Rangers, fanget virkelig oppmerksomheten vår. Det samme gjorde erfaringene hans i Europa, sier Purslow i pressemeldingen.

Aston Villa kvittet seg nylig med Dean Smith. Klubben har ti poeng på elleve kamper, og ligger rett over nedrykk. Gerrard er en legende i Liverpool etter 17 sesonger i klubben.

– Det ser jo unektelig spennende ut med Gerrard i en Villa-drakt. Aller helst skulle jeg skrudd tiden syv år tilbake og sett at det var en storsignering på midtbanen. Jeg er mer usikker på trenersigneringen ...

Det sier mangeårig Aston Villa-supporter og komiker Erik Solbakken. Han mistenker at Villa er et form for springbrett på vei mot den store jobben: Manager som Liverpool.

– Det blir et dobbeltpress. Han må takle store forventninger i Villa, men også at Liverpool-jobben kan glippe på sikt – for å bruke hans terminologi.

Solbakken er ikke helt overbevist om Gerrards evner som trener. En litt roligere type, som Solskjær, mener han.

– Jeg er usikker på om vi ikke heller burde gått for en mer erfaren trener, enn fortellingen om Steven Gerrard, mener Solbakken – som lanserer Gerrards tidligere lagkamerat og nåværende venn John Arne Riise som en mulig mann i trenerapparatet.

PS! Aston Villa er den klubben Gerrard scoret flest ligamål mot i karrieren: 12, ifølge Opta.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk