Fotball

- Bra han kommer, for han er elendig i bondebridge

Stefan Strandberg om at U21-kompisen er klar for Rosenborg.

HURTIG NYKOMMER: Jørgen Skjelvik blir Rosenborgs hurtigste spiller, tror Jon Inge Høiland.
  • Christan Skare Stendal
  • Sjur Magnus Bergstrøm
GLEDER SEG: Stefan Strandberg ser frem til å få U21-kompisen Jørgen Skjelvik som lagkamerat også på klubblaget.

— Det er helt konge. Jørgen er en god kompis av meg og han er verdens hyggeligste fyr, sier Strandberg.

Har én svakhet

Han beskriver kameraten som en ekstremt hurtig back som vil passe godt inn i Rosenborgs formasjon.

— Han er god offensivt og det passer i RBK, siden vi styrer de fleste kampene. Han har også spilt under Perry på U21-landslaget, så jeg er sikker på at han vil bli vant til spillestilen raskt, sier Strandberg som peker ut én svakhet Skjelvik har:

— Han er elendig i kortspillet bondebridge. Det er bra at han kommer hit for da er det garantert at jeg vinner, sier midtstopperen med et smil.

— Haha. Vi har hatt våre kortspill på landslagssamlinger, men da var jeg ikke dårligst. Den tar jeg ikke på meg, men jeg har kanskje en vei å gå, så jeg får vel lære av «pappa», som vi kaller ham, responderer Skjelvik.

Ville ikke selge Skjelvik

Hvor mye Rosenborg må betale for Skjelvik er ikke kjent, men Kalmar-trener Nanne Bergstrand skulle helst vært salget foruten.

- Jeg skulle naturligvis helst sett at Jørgen ble i Kalmar, men slik er fotballen når store lag som Rosenborg melder interesse, sier Bergstrand.

Det var han som omskolerte Skjelvik fra ving til back, en overgang som har gått raskere enn treneren forventet. Selv om 22-åringen har sin styrke i det offensive, er ikke Bergstrand i tvil om at han er best som forsvarsspiller.

— Han er fortsatt uerfaren i det defensive og erfaring er noe av det viktigste for en back, men han er dyktig til å komme bakfra i stor fart og slå gode innlegg eller skyte. Han har en veldig god venstrefot, forteller svensken.

Passer bra som back

De tankene deles av Jon Inge Høiland. Han spilte med Skjelvik i Stabæk til 2010. — Han er ikke så rask på de første meterne, men når han først kommer opp i fart er han veldig hurtig. Derfor tror jeg det passer ham bra å spille back og komme fremover i andrebølgen, der han får mer rom å løpe i, sier Høiland og tror nysigneringen blir lagets raskeste spiller.

- Det er vanskelig å si, men jeg tror han er raskere enn Christian Gamboa.

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, sier at Skjelvik ikke er spilleklar helt ennå.

— Han har slitt med en strekkskade i år og spilt lite. Men vi har testet ham grundig for å få et best mulig bilde på kort og lang sikt. Han er nok ute i to til tre uker før han er spilleklar for oss, men vi ser veldig frem til at han blir det, sier Hoftun.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Kalmar FF
  3. Rosenborg BK