Fotball

– Slapp billig unna i forhold til Mons

<p>Slik vurderer Brann-personlighetene Doddo.</p>

Doddo jubilerer med sin blogg nummer 1000.
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Den faste Brann-bloggeren til bt.no, Doddo , har i årevis kommentert, analysert og provosert Sportsklubben Brann.

I forbindelse med hans jubileum med 1000 bloggartikler har bt.no tatt en ringerunde til trenere, spillere og fans. Hva synes egentlig de om denne bloggen som engasjerer så mange bergensere?

Ekstrener Mons Ivar Mjelde og nåværende daglig leder Roald Bruun-Hanssen er kanskje de to i Brann som har fått gjennomgå mest. Begge har fått anledning til å synge ut mot Doddo, men har ikke svart på våre henvendelser.

Det har derimot Mjeldes treneretterfølger Steinar Nilsen, samt nåværende sjef Rune Skarsfjord, midtbanespiller Erik Mjelde og supporterleder Frode Hellebø.

Under kan du lese deres svar. Og HER kan du lese Doddos blogg nummer 1000!

Steinar Nilsen, tidligere Brann-trener:

– Jeg fikk jo ikke samme erfaring med Doddo-bloggen som for eksempel min forgjenger Mons. Men min holdning til Doddo-bloggen er at alt som skaper engasjement er bra. Av og til får man seg en kilevink, men det må man regne med. Doddo-bloggen skal provosere og skape mest mulig reaksjoner, det er hans oppgave og mål, sier Nilsen.

Tromsøværingen skal kommende sesong være ekspert for mannekanalen MAX sine sendinger i forbindelse med fredagskampene. Han innrømmer at han var innom Doddo-bloggen av og til mens han trente Brann.

– Det er selvsagt ikke alt man får med seg, men det er viktig å holde seg oppdatert. Jeg følte aldri at det kom noe ondskapsfullt, derimot synes jeg at det er viktig å ha folk som ytrer meningene sine, sier Nilsen.

Rune Skarsfjord, Brann-trener:

– Jeg har verken tid eller kapasitet til å lese alt slikt. Døgnet er smekkfullt, sier Skarsfjord.

– Derfor er jeg utrolig lite oppdatert. Jeg kjenner ikke Doddo selv, men jeg har fått referert noe av det han har skrevet. At han har kompetanse på Brann er det ingen tvil om, sier han.

En del av kritikken mot Doddo-bloggen har vært at enkeltpersoner er blitt rammet av ramsalt og massiv kritikk. Særlig gjelder dette i debattfeltet under selve bloggen.

– I en blogg kan en jo være mer personlig og subjektiv enn en journalist som skriver en artikkel. Men jeg har ikke vært Brann-trener så lenge, og har så langt ikke noen dårlige opplevelser med Doddo-bloggen, sier Skarsfjord.

Erik Mjelde, Brann-spiller:

– Jeg har ikke noe negativt å si om Doddo-bloggen. Han har mange morsomme innlegg. Men jeg har ikke vært mye inne og lest, sier Mjelde.

Han har følgende oppfordring til lagkamerater og andre ansatte i Brann:

– Vi må distansere oss litt fra slike ting. Jeg tror ikke det er særlig lurt at vi sitter og leser samtlige debattinnlegg på en blogg, det kan ha en dårlig påvirkning. Selv er jeg sterk nok til å ta kritikk, men på slike blogger vil det alltid finnes en del useriøse innlegg. Mye er bra, for all del, men det er mye useriøst også, sier Mjelde.

Uansett er han positiv til bloggen.

– Det skaper stort engasjement, og det er det vi lever av, sier Mjelde.

Frode Hellebø, supporterleder Bataljonen:

– Doddo og jeg har en felles interesse: Brann. Vi trenger noen som ser tingene litt annerledes enn de oppe på Stadion, sier Hellebø.

– Jeg synes at Doddo sine blogger er morsomme og kreative. Det er slett ikke alltid at jeg er enig i det han skriver, men det er jo derfor man har blogger som dette , sier han.

Hellebø skjønner at presset på enkeltpersoner kan bli stort som følge av de mange og til dels svært kritiske blogg— og debattinnleggene.

– Men de ansatte i Brann har en jobb som engasjerer veldig mange i Bergen. Slik er det bare, sier Hellebø.

– Er Doddo-bloggen den viktigste debattarenaen for Brann-fansen på nettet?

– Det finnes flere. Forumet på Bataljonen-siden er godt besøkt, og mange leser også bloggen på BA, sier Hellebø.

Les også

 1. En Brann-frelst fra Los Angeles

 2. Uavgjort for Brann-juniorene

 3. Slik legger Skarsfjord midtstopperkabalen

 4. Russisk milliardær vil ha Huseklepp

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien