Etter måltørken: Nå er han endelig tilbake som Chelseas matchvinner

Arsenal tapte terreng i gullkampen etter et høydramatisk London-derby.

AVGJØRENDE: Diego Costa satte inn 1-0-scoringen på Emirates.
  • Daniel Røed-Johansen

ARSENAL — CHELSEA 0-1:

Diego Costa var den store målgarantisten da Chelsea tok ligagull forrige sesong. Med 20 mål var det bare to spillere som scoret mer enn den brasilianskfødte spanjolen.

I store deler av denne sesongen har han imidlertid vært en blek skygge av seg selv. På de første 15 ligakampene han bare juble for to scoringer.

Etter at José Mourinho fikk sparken rett før jul, har det imidlertid snudd for den spanske landslagsspissen. Det er tydelig at Costa har funnet tilbake til fotballgleden under Guus Hiddinks ledelse. På fem kamper med Hiddink ved roret har Costa scoret like mange mål.

Les også

Samuelsen løftes frem som et av Europas største talenter: - Det er en ære

Arsenal-spiller utvist

Og i London-derbyet mot Arsenal søndag var han omsider tilbake som den store matchvinneren.

Costa dro seg fri i feltet og omsatte kontant innlegget fra Branislav Ivanovic i mål. Målet etter drøye 20 minutter skulle vise seg å bli kampavgjørende.

Også da disse lagene møttes tidligere i sesongen var Costa i sentrum av begivenhetene. Da ble han utestengt i tre kamper etter voldelig oppførsel.

SÅ RØDT: Per Mertesacker ble utvist etter å ha felt Diego Costa. Arsène Wenger fortviler i bakgrunnen.

Få minutter før scoringen ble Arsenal redusert til ti mann. Per Mertesackers store svakhet er hurtigheten, og det utnyttet Chelsea til fulle. Costa ble spilt gjennom av Willian. Han rakk ballen først, men ble taklet i bakken av Mertesacker som måtte se dommer Mark Clattenburg dra opp det røde kortet fra brystlommen.– Costa har fått to spillere utvist denne sesongen. Jeg beskylder ham ikke for noe, men det er fakta. Det er en del av spissens oppgaver, og Costa er veldig god til det, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

— Det blir alltid drama når disse lagene møtes, sier Erik Thorstvedt i TV 2s studiosending.

Arsenal taper terreng

Som alltid i dette oppgjøret var det høy intensitet kampen gjennom. Ivanovic var nær ved å øke ledelsen med en heading like før pause, mens Arsenal flere ganger var nær ved å skape store sjanser. Det sviktet imidlertid i de avgjørende øyeblikkene.

Selv med én mann mindre på banen mobiliserte Arsenal til en sluttspurt, men Chelsea red stormen av.

Dermed fortsetter Arsenal å tape terreng i gullkampen. Tapet kommer etter to uavgjorte kamper på rad, og Arsenal ligger nå tre poeng bak Leicester og med like mange poeng som Manchester City på 2.-plass.

– Det er skuffende å tape kampen. I 60 minutter var vi det bedre laget og viste god karakter, vi trengte bare litt flaks til å finne nettet, sier Arsenal-keeper Petr Cech, som spilte for Chelsea i flere sesonger.

Chelsea har på sin side startet å klatre oppover på tabellen etter en grusom høstsesong. Etter søndagens seier er det bare ni poeng opp til Manchester United på 5.-plass.

Sett denne?

Les også

Mourinho frir til United med seks siders langt brev: - Jeg kan forandre meg

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk