- Ny spiss innen 14 dager

<p>Bjarne Haagensen er leder for Ålesund Fotball AS, som styrer pengestrømmen i AaFK. Og nå lover han at en ny spiss trolig er på plass innen 14 dager.</p>

Haagensen

— Det vil forundre meg om vi ikke har spissen på plass innen 14 dager. Vår nytilsatte speider Harald Aabrekk viste film av fire forskjellige spisser som han vurderer som spennende for oss på et møte vi hadde for ikke så lenge siden, og vi ble enige om å sjekke ut disse spissene «live». Noe som ble satt i verk umiddelbart. Og det vil ikke vare lenge før vi signerer en spiss, lover Haagensen.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Svartmaling

— Det er ingen vits i å svartmale situasjonen i AaFK, slik vår trener Kjetil Rekdal har gjort i Sunnmørsposten den siste uka. Slikt smitter over på omgivelsene, og det er slett ikke bra for AaFK. For situasjonen er vel slett ikke så håpløs som det vår trener vil ha det til?, undres Haagensen.

80-åringen snakker med oss på telefon fra Gran Canaria, dit han og kona dro sist lørdag. Langt fra støy og bråk i AaFK.

— Men jeg følger med i avisa hver dag, og vet hva som står der. Og jeg kjenner meg ikke igjen i alt det negative som nå skrives om AaFK og spillerstallen vår.

- Synes du Rekdal opptrer illojalt overfor sin arbeidsgiver med disse utspillene?

— Det er ikke langt ifra. I hvert fall hadde det ikke blitt akseptert om en av våre ansatte i Brødrene Jangaard hadde gått ut med slike soloutspill mot vårt firma. Men Rekdal er ansatt i en fotballklubb, og der gjelder det tydeligvis ikke de samme spillereglene som ellers i arbeidslivet, humrer Bjarne.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Var enig

- Hva er situasjonen med tanke på neste års spillerstall?

— Det står fast at vi skal ha en ny spiss, samt én spiller til nå når Enar Jääger forsvinner. Dette hadde vi oppe på et styremøte for en måned siden der Kjetil Rekdal var til stede, og der Kjetil sa seg enig i konklusjonen. Han skrev til og med under protokollen der dette var skrevet ned.

ÅFAS-lederen forteller også at klubben nå er midt inne i en grundig evaluering av sesongen.

— Alle skal gi sitt syn på den sesongen vi snart har bak oss. Og de som ønsker det, kan få svare anonymt. Dermed tør de kanskje si sin oppriktige mening. Både spillere, ledere og AaFKs sportslige ledelse er med i denne evalueringen, og resultatene vil bli presentert på et felles styremøte med ÅFAS og AaFK i slutten av november.

Haagensen har hatt suksess med å dra i gang såkalte «tango-pooler» de siste årene, der eksterne investorer har skutt inn penger mot å få eierandeler i enkeltspillere i klubben. Spillere som har et salgspotensiale senere i karrieren. Midlene i disse tango-poolene blir så benyttet til å hente inn nye spillere til klubben.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Ny pool

— Vi kan sette i gang en ny pool, det er fortsatt villige investorer i markedet som er glade i AaFK. Men dette handler ikke bare om å bruke penger på nye spillere, vi har også et tungt lønnsbudsjett å forholde oss til. Og for å kunne hente inn flere nye må enkelte av dagens spillere «omplasseres», vi må finne en ny klubb til dem. Og for øvrig mener jeg at de spillerne vi har her er mer enn gode nok til å hevde seg godt i toppdivisjonen, vi har jo blant annet seks landslagsspillere i stallen. Uansett skal vi først evaluere årets sesong nøye, og så får vi trekke de rette konklusjoner deretter, mener Bjarne Haagensen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk