Fotball

TVNorge med sine beste tall siden «Heia Tufte»

700.000 så landslaget tape mot Italia.

TAPTE: Alessandro Florenzi og Italia var hakket hvassere enn Ruben Yttergård Jenssen og Norge. Vegard Forren i bakgrunnen. Foto: Terje Pedersen, ANB

 • Reidar Løfaldli

Norge gikk på et noenlunde forventet nederlag mot Italia i går kveld, og Per-Mathias Høgmos menn fikk dermed en dårlig start på EM-kvalifiseringen.

TVNorge fikk imidlertid ingen dårlig start på sin dekning av landslagets kamper. 700.000 seere så kampen mot Italia, skriver kampanje.com.

Les også

Norge får gjennomgå i italienske medier

Flest på nesten ti år

Så mange har ikke sett på kanalen siden «Heia Tufte» samlet 800.000 seere for snart ti år siden. 700.000 er også de sterkeste seertallene landslaget har hatt på tre år, skriver nettstedet.

— Dette var gledelige tall. Det er tydelig at det nye norske landslaget engasjerer folk, til tross for pågående generasjonsskifte og svake resultater. Og det viser vel også hvor sterkt drømmen om et nytt sluttspill står blant norske fotballsupportere, sier sportssjef i TVNorge og Max, Jan-Erik Aalbu til kampanje.com.

Kanalene TVNorge og Max er en del av mediegruppen SBS Discovery, som sitter på rettighetene til samtlige av kampene i kvalifiseringen for Frankrike-EM i 2016. ## - Satser stort på landslaget

Kun to av kvalifiseringskampene skal sendes på hovedkanalen TVNorge, mens Max skal sende hele 50 kamper. Seerne har en mulighet til å se resten av kampene ved å abonnere på SBS Discoverys nye strømmetjeneste Dplay.

Les også

Norge skifter fra Umbro til Nike

— Vi satser stort på landslagsfotball på Max og Dplay fremover. UEFA har endret kampoppsettet i gruppespillet i år, med egne såkalte EM-uker der kampene er spredt utover flere dager. Det gir oss muligheten til å vise langt flere kamper enn det som har vært mulig tidligere, da flere kamper gikk samtidig, sier Aalbu.

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Over en million så Norges kamp mot Ungarn

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Slik ser du Norges landskamper i høst

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Landslaget samlet nasjonen: Over én million så tapet mot Italia

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Landslaget må slåss mot NRK og TV 2s nyhetssendinger

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Denne mannen skal gjøre Eurosport stor i Norge

 6. SPORT
  Publisert:

  Aalbu: – Vi får ikke fotballtall på hockey-VM