Fotball

Viking vant etter drama mot LSK

Scoret vinnermålet like før slutt i høydramatisk avslutning.

Viking kunne til slutt juble for tre poeng og seier på Åråsen. Med seieren klatret Viking opp til 6. plass på tabellen med 20 poeng.
 • Stig Nilssen
  Stig Nilssen

Lillestrøm (aftenbladet): De to tabellnaboene på 7. og 8. plass burde begge ta tre poeng for å få heng på lagene i toppstriden. Som assistenttrener Ian Burchnall varslet i Aftenbladet tidligere i uken, kom Viking ut i en 4-3-3-formasjon offensivt, mens de trakk seg tilbake i 4-5-1 når LSK hadde ballen.

Etter ni minutter kom et offensivt og friskt Viking-lag til en stor mulighet. Björn Daniel Sverrisson slo en presis og god ball bak LSK-forsvaret. Suleiman Abdullahi stormet alene mot Faye-Lund i LSK-målet, men avslutningen var bare dårlig.

Der kunne og burde angriperen blåst forbi keeper og satt ballen i tomt mål – det er i de situasjonene Viking-angriperen må være kaldere!

Med Samuel Adegbenro og Abdisalam Ibrahim i spissen, hadde Viking kommandoen og sto høyt i banen for å stresse hjemmelaget. Claes Kronberg hadde sjansen til å heade laget i ledelsen noen minutter senere, men ballen gikk over på innlegget fra Kristoffer Haugen.

LES OGSÅ:

Les også

 1. VIF-spillerne fikk skryt etter å ha tapt

 2. Thorsteinsson så rødt da Ulf snudde kampen

 3. Ødegaard byttet ut da Castilla tapte opprykkskamp

 4. Start reddet poeng - tangerte håpløs rekord likevel

Skogseid-miss ga 1-0

Etter 22 minutter fikk Viking betalt for sin aggressivitet. Håkon Skogseid bommet totalt på et tilbakespill, Samuel Adegbenro plukket ballen opp og serverte Abdullahi på et sølvfat på åpent mål. Nigerianeren dyttet ballen over streken til 1-0 for Viking. Helt fortjent.

-Tragikomisk og dårlig av meg, sa Håkon Skogseid om situasjonen hvor Viking tok ledelsen.

Viking framsto langt mer helthetlig og tent enn i de siste kampene. Spillerne presset kollektivt og var langt mer bevegelige. Allerede etter 25 minutter var Håkon Skogseid så svimmel av Adegbenros herjinger at han må ha hatt problemer med å finne plassen sin i garderoben i pausen.

Etter drøye halvtimen måtte Joackim Jørgensen gi seg, han fikk en hard stempling med knottene først i hoften av LSK-spiller Bonke Innocent. Michael Haukås kom inn.

LSK, som ikke hadde tapt så langt på hjemmebane denne sesongen, hang i tauene og produserte svært lite framover i banen. Det var Viking som kjørte – og det var Viking som var farlige.

Inn mot pause falt tempoet og kvaliteten i oppgjøret. Men seks cornere og to målsjanser til Viking, mot LSKs halve mulighet, forteller hvem som hadde trykket de første 45 minuttene.

2. omgang

Åpningen av den andre omgangen var jevnere, Fred Friday kom til en halvsjanse på et innlegg, men headingen gikk over. Etter kvarteret kom Sandnes Ulf-kjenningen Malaury Martin inn på midtbanen for de gulkledde.

Viking virket mer forsiktige framover og holdt på ingen måte det samme trykket offensivt. De trakk seg tidvis så langt ned på egen halvdel at det ble stor strekk opp til Abdullahi.

Det gjorde at LSK spiste seg mer inn i kampen. Erling Knudtzon var nære utlikning med et skudd fra skrått hold etter 72 minutter.

Kvarteret før slutt fikk Viking sitt tiende hjørnespark, men i likhet med resten av sesongen framsto Viking ufarlige i de situasjonene.

Skjerven-tabbe

Så skjedde det. Erling Knudtzon kom stormende inn i Vikings 16-meter. Karol Mets kom susende inn med en takling og stoppet ballen, mens Knudtzon gikk i bakken. Dommer Tommy Skjerven dømte straffespark – det var både knallhardt og helt feil.

Austbø gikk rett vei og var etter skuddet fra Malaury Martin, men klarte ikke stoppe det. Dermed 1-1. Abdullahi hadde en stor mulighet til å sende Viking tilbake i ledelsen 10 minutter før slutt. Fra kloss hold kunne han bredside inn 2-1, men valgte en ekstra berøring og fikk ikke avsluttet skikkelig.

Men Viking var ikke ferdige. To minutter før slutt fikk Viking frispark skrått utenfor 16-meteren til LSK. Zymer Bytyqi, som nettopp hadde kommet inn, svingte den hardt inn foran mål.

Etter litt klabb og babb klarte Adegbenro å tuppe inn 2-1 til Viking. Gleden var enorm da nigerianeren satte i gang feiringen.

Fire minutter på overtid var det imidlertid svært nært at LSK utliknet til 2-2. Etter en corner havnet ballen i tverrliggeren og ned på streken. Der klarte Kristoffer Haugen å få ballen unna i siste liten.

Dermed vant Viking 2-1 og tok tre svært viktige poeng i en dramatisk avslutning.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK
 3. Viking FK