Fotball

Fotball EM-søknad kan være i fare

<p>Kulturkomiteen i Stortinget vil ha svar før jul om den får statsstøtte til søknaden om fotball-EM 2016. Hvis ikke kan det norsk-svenske EM-håpet være i fare.</p>

Oslo 20090902.Sveriges fotballforbunds generalsekretær Sune Hellström (f.v.), kultur og kirkeminister Trond Giske og fotballpresident Sondre Kåfjord holder opp analysen etter pressekonferansen der Sondre Kåfjord overleverte NFFs kostnadsanalyse av å arrangere EM-sluttspill i fotball i Norge i 2016 til Trond Giske på Giskes kontor onsdag ettermiddag.Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
  • 100% Sport

Kulturkomiteen frykter at det kan bli for dårlig tid til å behandle saken før søknadsfristen går ut i midten av februar, melder NRK.

– Selv om det kanskje kan være en upopulær avgjørelse som er i vente, så må man jo gi svar på hva man vil i saken, sier Høyres stortingsrepresentant Linda Hofstad._

— Før jul

– Skal Stortinget ha tid til en forsvarlig behandling, så må vi ha denne saken før jul så vi får tatt alle de hensyn vi trenger å ta, sier stortingsrepresentant Øyvind Korsberg fra Fremskrittspartiet.

Kulturminister Anniken Huitfeldt tar det foreløpig med ro og forholder seg kun til søknadsfristen.

Les også:

  • Platinis takkebrev kan gi Norge fotball-EM

Norges Fotballforbund har bedt staten om et tilskudd på mellom 6,2 og 6,9 milliarder kroner. De totale kostnadene for Norge forbundet med et EM-sluttspill er beregnet å være mellom 8 og 8,5 milliarder.

- Grundig sak

– Vi går gjennom disse tallene veldig grundig, og vi har engasjert mange kvalitetssikrere. Vi fikk de siste tallene fra Fotballforbundet 16. oktober, og det krever at vi legger fram en grundig sak for Stortinget, sier kulturminister Anniken Huitfeldt til NRK.

Hun understreker at denne behandlingen vil og må være ferdig før 15. februar for det er da søknadsfristen utløper. (©NTB)

Les mer om

  1. Fotball-EM