Fotball

Skålevik vraket fra Brann-troppen

Den eneste spissen som har scoret mål i vinter er utelatt til serieåpningen.

UTE: Steffen Skålevik er den eneste spissen som har scoret for Brann i vinter. Mot Haugesund skaffet han også straffe i denne situasjonen. Foto: Bjørn Erik Larsen.
 • Mads Bøyum

Etter fredagens trening fikk Brann-spillerne vite hvem som ble inkludert i troppen til serieåpningen mot Strømsgodset. Reglene i eliteserien tillater kun 18 spillere, altså syv innbyttere. Per i dag består Brann-stallen av hele 25 mann, og langt flere enn 18 av dem kan kalles etablerte spillere.

Steffen Lie Skålevik (23) er en av dem som er utelatt fra kamptroppen. Spilleren bekrefter BTs opplysninger.

— Jeg er overrasket over at jeg ikke får bli med, men det er treneren som bestemmer. Uansett vil jeg være topp motivert for å jobbe frem mot neste kamp, og jeg føler meg i god form, sier Skålevik, som også sier han forstår at spissvalget er tøft. Han konkurrerer med blant andre Azar Karadas, Jakob Orlov, Mads Hvilsom.

Les BT-kommentator Anders Pamer om kampen for å unngå tribuneplass i Brann

Eneste som har scoret

Skålevik er den eneste av Brann-spissene som har greid å score mål denne vinteren. Tidlligere i uken lot 23-åringen seg intervjue, sammen med spisskonkurrentene, om hvorfor han burde få sjansen mot Strømsgodset.

— Jeg tror en kamp mot Godset vil passe meg bra, der vi må løpe mye og det kanskje blir masse rom bak forsvaret deres, svarte Skålevik den gang.

Trener Lars Arne Nilsen har altså ikke tenkt på samme måte. Skålevik ble hentet til Brann fra Nest-Sotra så sent som i august 2015, for rundt en million kroner.

Disse er også ute

Også Kristoffer Larsen er utelatt fra kamptroppen. Det samme gjelder Kasper Skaanes, som nettopp er tilbake i full trening etter skade, Håkon Lorentzen, som er på vei bort fra Brann, unge Oliver Rotihaug og tredjekeeper Markus Olsen Pettersen.

Etter at back-førstevalg Ruben Kristiansen fikk seg en smell på trening fredag, kan det bli rom til begge hans utfordrere, Dani Hatakka og Viljar Vevatne. BT sitter ikke med opplysninger om beslutningen i den posisjonen.

Lørdag drar Brann til Drammen der de gjennomfører en siste treningsøkt før eliteseriecomebacket. Tilbake i Bergen blir en rekke spillere som gjerne ville reist østover.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. NORGE

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. NORGE

  Bro kollapset i Øyer i Gudbrandsdalen – lastebil og bil er berørte

 3. NORGE

  Ulykkesbro ble friskmeldt etter at lignende bro kollapset i 2016

 4. NYHETSANALYSE

  Putin ville vise Natos grusomheter. Da gikk det helt galt.

 5. VERDEN

  Utstøtte Liz Cheney får uventet hjelp. – Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre dette

 6. VERDEN

  Tørke over hele Europa: Kan bli risotto- og parmesankrise.